ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΤΕΣ”: Οι Νύφες της Ικαρίας - Γραμματική Μαγουλακη 1930 #ArteisErota #NyfesIkarias

Γραμματική Μαγουλακη & Χριστόδουλος Κράτσας. Ήταν 2α ξαδέρφια. Αγαπήθηκαν και ζήτησαν την άδεια του μητροπολίτη Σάμου για τον γάμο τους. Ο μητροπολίτης συναίνεσε κι έτσι παντρευτήκαν γύρω στο 1930 στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Το νυφικό ήταν δώρο εξ Αμερικής. Πήγαν στην Αθήνα μετά το γάμο και η γιαγιά Γραμματική ήθελε να βγάλουν φωτογραφία γάμου ενθύμιο στην Αθήνα. Νοίκιασαν νυφικό και φωτογραφήθηκαν σαν σταρ του σινεμά. Έζησαν στην Ικαρία μέχρι το 1960 και μετά στην Αθήνα τους χειμώνες αλλά το «σπίτι» τους ήταν πάντα στην Ικαρία.  Έκαναν 3 παιδιά. Έζησαν τα 2, η Αργυρώ Κατσά και η Βασιλική Σπανού. Απέκτησαν 4 εγγόνια.

Η εγγονή Μάνια Σπανού βρήκε το πραγματικό νυφικό της γιαγιάς στο σπίτι στην Ικαρία τον Αύγουστο 2016 και φωτογραφήθηκε με αυτό.

ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ στο #ArteisErota το φεστιβάλ του ikariamag στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017: Ανοίξτε τα οικογενειακά σας αρχεία, βρείτε φωτογραφίες (όλων των εποχών) από νύφες της Ικαρίας (φωτογραφημένες είτε στο νησί είτε και αλλού, μόνες τους ή και με τον γαμπρό ή και τις οικογένειες τους), φωτογραφίστε τις (καθαρές) ή σκανάρετέ τις (σε υψηλή ανάλυση) και στείλτε τις στο info@ikariamag.gr. Χρήσιμο (ίσως και απαραίτητο) θα είναι να συνοδεύεται τη φωτογραφία σας και με στοιχεία: Το όνομα σας, ημερομηνία φωτογραφίας, τόπος, ονόματα απεικονιζομένων, 2 γραμμές για τον έρωτα ή τον γάμο τους, ακόμα και μια μικρή ή και μεγάλη ιστορία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επίσης για το Artεις Έρωτα; Πάρε μέρος στις Ιστορίες Έρωτα & Αγάπης στην Ικαρία

Παράλληλες ενέργειες από το ikariamag.gr:

- Μπες κι εσύ στο... παράθυρο της Ικαρίας!

- Οι δικές σας εικόνες από την Ικαρία του Χτες

- #ikariagram: Η Ικαρία στο Instagram

- Καριώτικες Ιστορίες: Πάρε μέρος

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr