Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και φαίνεται ατελείωτος (ναι, μόλις άρχισε, το ξέρουμε), αλλά στην Αυστραλία είναι μεσοκαλόκαιρο, ο ήλιος λάμπει, τα κοντομάνικα δίνουν και παίρνουν και τα μαγιώ είναι σε πρώτη ζήτηση. Ο καλύτερος χρόνος δηλαδή για να αποφασίσεις πού θα πας διακοπές. Και ακόμα καλύτερα, πού θα πας διακοπές σε λίγους μήνες από τώρα, όταν ο χειμώνας θα μετακομίζει από το βόρειο στο νότιο ημισφαίριο.

Με τις Σεϋχέλλες Ικαρίας να αποτελούν εσχάτως μόνιμη αναφορά στα –παγκοσμίου ενδιαφέροντος- αφιερώματα των μέσων ενόψη καλοκαιριού, αυτή τη φορά ο Νας της Ικαρίας έρχεται να συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα του Guardian για τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, τα αφιερώματα στην Ικαρία όλο και αυξάνονται, με τις ιστοσελίδες ανα τον κόσμο να παρουσιάζουν διάφορα αξιοθέατα και συνήθειες του νησιού. Σχεδόν σε όλα τα άρθρα, πρωτοκαθεδρία έχουν οι Σεϋχέλλες που καθηλώνουν με την ομορφιά τους τόσο τους συντάκτες όσο και τους επισκέπτες.

Το αγγλόφωνο Best of Greece, το οποίο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, είναι αφιερωμένο στην επιλογή και προβολή ό,τι καλύτερου έχει να προσφέρει η Ελλάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός, αφιέρωσε ένα άρθρο του στις 10 πιο «μαγικές» παραλίες της Ελλάδας. Το Top10, λοιπόν, αποτελείται από τον Μπάλο και το Ελαφονήσι στην Κρήτη, το Βουτούμι στους Αντίπαξους, τον όρμο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, τους Πετανούς και τον Μύρτο στην Κεφαλλονιά, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και – φυσικά – τις Σεϋχέλλες στην Ικαρία.

Για τη μακροζωία των κατοίκων της που έχουν το... μυστικό και φθάνουν με ευκολία τα 100, έχουν γίνει ατελείωτα αφιερώματα. Τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο. Και για τις παραλίες της επίσης. Ωστόσο, καμία φωτογραφία και καμία περιγραφή δεν μπορεί να περικλείσει τη μαγεία και τη μοναδική ομορφιά, ξεχωριστή σε σχέση με όλων των υπολοίπων νησιών, των παραλιών της Ικαρίας.

Ονομάζεται Σεϋχέλλες, βρίσκεται στην Ικαρία και είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού και μια από τις πιο εντυπωσιακές της χώρας. «Η παραλία δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις. Είναι δύσκολο το μονοπάτι για να έρθεις εδώ αλλά αξίζει τον κόπο. Υπέροχα πεντακάθαρα νερά...

ikariastore banner