ΝΗΣΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Αφόρητη η κατάσταση στο δημόσιο τομέα Υγείας

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Τη δραματική κατάσταση της Υγείας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της στην Επιτροπή.

Στην Ερώτησή της αναφέρει: «Η αφόρητη κατάσταση στο δημόσιο τομέα Υγείας, σε ολόκληρη την Ελλάδα, παίρνει δραματικές διαστάσεις στα νησιά του Β. Αιγαίου Λέσβο, Ικαρία - Φούρνους, Σάμο, Λήμνο, Χίο. Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, στοιχειώδη αναλώσιμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων για δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών για την υγεία σε όλα τα κράτη - μέλη. Πολιτική, που έχει μετατρέψει την Υγεία σε κερδοφόρο εμπόρευμα, γιγαντώνοντας τον ιδιωτικό τομέα. Ο λαός πληρώνει πανάκριβα το αντιλαϊκό πλαίσιο που καθορίζουν τα μνημόνια - παλιά και νέα - και η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Eurogroup.

Τι θέση παίρνει η Επιτροπή στα επείγοντα αιτήματα για: Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας για όλους τους Ελληνες και αλλοδαπούς, καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των τεράστιων απωλειών από το "κούρεμα" των ομολόγων. Ακύρωση των αποφάσεων συγχώνευσης των νοσοκομείων Ικαρίας - Σάμου και Λήμνου - Μυτιλήνης. Αμεση στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και λοιπό προσωπικό. Αμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και υποδομές. Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, Κ.Υ., κλινική ή μονάδα στα νησιά. Καμιά μετακίνηση, απόλυση, εφεδρεία προσωπικού. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους των νοσοκομείων».

rizospastis.gr
 

ikariastore banner