Μήνυμα από το Αρχιπέλαγος προς όλους τους φιλόζωους

Σε ένα νησί όπως η Σάμος, όπου οι άνθρωποι συμβιώνουν αρμονικά με ζώα μοναδικά εδώ και αιώνες, σε μια κοινωνία που δηλώνει φιλόζωη και ευαισθητοποιημένη, 130 αδέσποτα σκυλιά είχαν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς τροφή, στέγη και περίθαλψη. Ένας ιδιώτης που πραγματικά νοιάζεται γι’ αυτά, ο Σπύρος Κουμουλάς, συνέλεξε και στεγάσε τα ζώα σε δικό του χώρο στο Καρλόβασι της Σάμου, και ενώ έχει την παρότρυνση του Δήμου, φροντίζει για την τροφή τους με χρήματα κυρίως από τη δική του τσέπη.

Σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012, «οι Δήµοι υποχρεούνται να µεριµνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η αρµοδιότητα αυτή µπορεί να ασκείται και από συνδέσµους δήµων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωµατεία σε συνεργασία µε τον αρµόδιο Δήµο, εφόσον αυτά διαθέτουν υποδοµή, συνιστάµενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχηµάτων µεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναµικό µε εµπειρία στο χειρισµό των ζώων.» (Ν. 4039/2012, Άρθρο 1)

Ο Δήμος Σάμου δεν παρέχει τίποτα από τα παραπάνω - η λίγη τροφή που παρείχε μέχρι πρόσφατα έγινε θύμα περικοπών! Τα ζώα, όμως, συνεχίζουν να χρειάζονται 40 κιλά τροφής καθημερινά.

Ο Σπύρος και τα 130 σκυλιά καλούν όλους μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βοηθήσουμε πραγματικά. Το Αρχιπέλαγος προσπαθεί να βοηθήσει για να επιλυθεί το πρόβλημα. Η οργάνωση Animal Care Samos είναι επίσης πρόθυμη να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί. Από εκεί και πέρα, όμως, αναρωτιόμαστε, τι θα συμβεί αν αύριο ο Σπύρος δεν θα είναι πια σε θέση να στηρίζει τα ζώα αυτά χωρίς βοήθεια; 

Για τον λόγο αυτό, καλούμε την κοινωνία της Σάμου να προσφέρει τη βοήθειά της με όποιον τρόπο μπορεί. Επίσης, καλούμε τον Δήμο Σάμου να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και να φροντίσει για την ίδρυση ενός κατάλληλου καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα ή να στηρίξει τους ήδη υπάρχοντες φορείς.

Αν θέλετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας, επικοινωνήστε με τον Σπύρο Κουμουλά στα τηλέφωνα: 6976135135/ 2273034338.

ikariastore banner