Λιωμένο παγωτό

Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος των καλοκαιρινών μου διακοπών για νιοστή φορά στη Νήσο Ικαρία, για ευνόητους λόγους πατριωτισμού, οικογενειακούς, οικονομικούς, λόγω φιλικών δεσμών και φυσικά για λόγους τιμής! Να βάλω λοιπόν τα μπούλετς μου, που λένε και στην Ικαρία, κι αν δεν το λένε, σίγουρα θα μπορούσαν.

• Μπούλετ πρώτο. Κάθε χρόνο και τα ίδια. Ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα. Απλά, τα ίδια. Αν με ρωτήσεις δηλαδή τι διαφορά είχε ο δεκαπενταύγουστος μου το 2007 από τον δεκαπενταύγουστο του 2015 θα σου απαντήσω πως η διαφορά ήτανε 5 πάγκοι απόσταση. Δε γίνεται να κλείνεις ρεζερβέ το ίδιο τραπέζι κάθε χρόνο. Τουλάχιστον για την ώρα. Πάντως όσο κι να σου φαίνεται περίεργο, καθόλου δε με χάλασε. Όχι ο πάγκος. Η επανάληψη. Αξίζει ψυχανάλυσης;

• Δύο.  Στη θάλασσα. Ένα μέτρο πιο δω ή πιο κει το άπλωμα πετσέτας, σε σχέση με το εφτά. Για να ξεφύγω απ’ τη ρουτίνα. Βαρέθηκε και η θάλασσα και είπε να κάνει τουλάχιστον αυτή μια δραστική αλλαγή. Μπουνάτσες Αύγουστο μήνα. Κάναμε το σταυρό μας.

• Δεν έχω άλλα μπούλετς, λυπάμαι γιατί ξεκίνησα πιστεύοντας πως θα ήταν πιο πλούσιο και ουάου το κείμενο από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, κάτι σαν από τις ειδήσεις του Σταρ ή έστω κάτι κουλ, στιλ εκδρομές και περιηγήσεις.  Δεν ξέρω αν πιάνεται να αναφέρω τα σουβλάκια στο Χαρίδημο ή ότι πήρα οτοστόπ. Στους ξένους ίσως και να πιάνει.

Να επισημάνω πάντως  για άλλη μια φορά, ότι του χρόνου σίγουρα τον Αύγουστο θα πάω και κάπου αλλού, δε μπορεί, έχει αγανακτήσει και ο Τοτός.

• Μου ήρθε και κάτι άλλο, όχι μπούλετ διακοπών ακριβώς αλλά μια ευχή.  Να μη φτάσουμε ποτέ σε φάση να πετάμε γαρούφαλλα στις πίστες του νησιού. Όχι τίποτε άλλο αλλά δε μπορώ να φανταστώ τον κύριο Σούλη για παράδειγμα, αν και πολύ ντελικάτος, να τα σκουπίζει με ταχύτητα φαστ φόργουορντ στα διαλείμματα από το τσιφτετέλι στον καριώτικο.

• Εν κατακλείδι αναρωτιέμαι.  Γιατί ρε φρούστη μου άμα δεν πάω είναι σα να μην ήρθε καλοκαίρι;

η Φαηδόνα

ΥΓ1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Τσίπρα για την επιμήκυνση διακοπών. Αστειάκια ε? χoχo
ΥΓ2. Κατάφερα να γράψω μια μετακαλοκαιρινή πτήση χωρίς να αναφέρω πουθενά τις λέξεις Λαγκάδα, Πανηγύρι, Μεσαχτή! Eίμαι όμως σίγουρη ότι περάσανε μπροστά απο τα μάτια σου όσο διάβαζες. Σου την έφερα ε;  χεχε

..τουρουτούμ κολλάει στο χέρι

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Φαηδόνας.