Ικαρία: Οι τραγόμορφοι & κουδουνάτοι του 2012

Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Όμως τα παιδιά του συλλόγου, προς τιμή τους, την μετέφεραν την Κυριακή, ώστε να μην συμπέσει με τη συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών, από τη μία για να μη μοιραστεί ο κόσμος και από την άλλη γιατί και οι ίδιοι ήθελαν να ακούσουν την παρέα των Μπακιρτζή και Σιγανίδη.

Η επιτυχία της περσινής πρώτης εκδήλωσης φάνηκε από το γεγονός ότι υπήρξαν περισσότεροι που θέλησαν να συμμετέχουν και τις προηγούμενες μέρες έψαχναν προβιές. Εφέτος ήρθε και η πρώτη παρέα επισκεπτών από τη Σάμο. Εν τω μεταξύ βρέθηκε ακόμα ένα αποκριάτικο τραγούδι που παιζόταν παλιά στην Ικαριά, οπότε το ρεπερτόριο διευρύνθηκε.

Ο κόσμος στην πλατεία του Αγίου ήταν πολύς. Στις πρώτες ψιχάλες που έπεσαν δεν έφυγε κανείς από τη θέση του αλλά όταν άρχισε η μπόρα οι περισσότεροι σκόρπισαν δεξιά και αριστερά.

Ευτυχώς η βροχή σταμάτησε γρήγορα και πολλοί επέστρεψαν. Τα τραγούδια και ο χορός συνεχίστηκαν χωρίς ενίσχυση αφού τα μηχανήματα έπρεπε να προφυλαχτούν. Η διάθεση ήταν τόσο καλή, το κέφι έμεινε αμείωτο και πολλοί πεισματάρηδες έμειναν ως το τέλος.

Το γλέντι συνεχίστηκε σε καφενείο του Αγίου Κηρύκου. Μέρος της ομάδας κάθισε να πιει ένα τσίπουρο και συνέχισε να παίζει τραγούδια.

Για ακόμη μία φορά ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του ΣΝΑΚ, ειδικά για τη συγκεκριμένη προσπάθεια που έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει θεσμός και γενικά για κάθε προσπάθειά τους που δε χαρακτηρίζεται ποτέ από προχειρότητα και που φέρνει πάντα αποτελέσματα.

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

Διαβάστε σχετικά:
- «Ιερός Χρόνος» στην Ικαρία του σήμερα
Εις το χαμένο Μουτσουνιάρη (ή φίδια βάλλει)

ikariastore banner