Η σιωπηλή τούρτα

Ακούς φωνές έξω από την πόρτα του γραφρείου σου. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αλλά συνεχίζεις τη νέα σου δουλειά. Έτσι πρέπει. Άσε που ακόμα δεν έχεις καταλάβει αν σε παρακολουθεί κάποια κάμερα εκεί που δουλεύεις. 

Η πόρτα ανοίγει. Βλέπεις του συναδέλφους σου μαζεμένους απ’ έξω. Είναι και μια τούρτα εκεί. Μια καρέκλα απομακρύνεται αστραπιαία από το δωμάτιο σου, μάλλον κάποιος δε χώραγε να κάτσει.. σκέφτεσαι. 

Η πόρτα κλείνει. Μην τρελένεσαι. Εσύ είσαι ακόμα εκεί. Μπροστά από τον υπολογιστή.  Δε σκέφτηκε κάποιος να σε καλέσει. 

Δε γαμιέται. Μια ηλίθια τούρτα ήταν.. σκέφτεσαι. Ίσως να μην είχες και να κάτσεις. Ίσως καλύτερα.

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα. Ακούς φωνές πάλι. Κι άλλη τούρτα. Σαν να το κάνουν επίτηδες. Επίδειξη απόρριψης. Κάνεις ότι δεν βλέπεις. Είσαι προσηλωμένη στη δουλειά σου. 

Θέλεις ένα κομμάτι τούρτα; ... ακούς, και δεν πιστεύεις στα αυτιά σου. 

Δε θέλεις τούρτα. Θέλεις απλώς  να σου μιλάνε. Να σε κερνάνε τούρτα. Θέλεις να προσπαθήσεις.. να δεις αν μπορείς να ενταχθείς σε κάτι που δε σου ταιριάζει. Σε κάτι ξένο.. Δεν πεινάς αλλά απαντάς ΝΑΙ.

 

Ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο με τριάντα Ολλανδούς. Ούτε τα ονόματα τους δε θυμάσαι. Αλλά είσαι εκεί και είναι σημαντικό.. Με μια τούρτα στο χέρι σου.

Δεν μιλάς Ολλανδικά και αρνούνται να σου μιλήσουν αγγλικά. Βασικά δε σου μιλάνε καν. Στέκεσαι εκεί και τους παρακολουθείς. Προσπαθείς να μην ενοχλείς. Είσαι αόρατη. Τρως όσο πιο σιωπηλά την τούρτα σου .. Μήπως ρε δεν είσαι εκεί; Μήπως τους βλέπεις από κάπου πιο μακριά; Γι’ αυτό ρε δε σου μιλάει κανείς; Μήπως..; 

Και ξαφνικά μια ερώτηση. Με τα λίγα Ολλανδικά σου καταλαβαίνεις. «Τα σταφύλια στην τούρτα είναι ελληνικά;» 

Και τώρα όλοι σε κοιτάνε. Τελικά υπάρχεις! Κι εσύ γνέφεις αρνητικά χαμογελώντας.. Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι έξυπνο να πεις στα ολλανδικά. Δεν μπορείς να τους ψυχαγωγήσεις και απλά το βουλώνεις. 

Συνεχίζεις με την τούρτα. Κι αυτή η πουτάνα δε λέει να τελειώσει..

 

Υπάρχουν άνθρωποι τόσο τυπικοί που σε διώχνουν μακριά τους. Σχέσεις ψεύτικες και τούρτες τόσο γλυκές που σου φέρνουν αηδία.. σιωπές δυνατές που σπάνε τύμπανα.. Να μείνουμε μακριά..

 

Γιούλη Φραδέλου

fradelou_georgia@hotmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Γιούλης Φραδέλου.

ikariastore banner