Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Τουριστική Έκθεση «Philoxenia» 2013

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με δικό της Περίπτερο στην Τουριστική Έκθεση «Philoxenia» 2013, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 21 με 24 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ - «HELEXPO».

Η έκθεση «Philoxenia», αποτελεί την συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε τον γενικό συντονισμό για τη μεθοδική προώθηση των νησιών στο κοινό, μέσω του περιπτέρου της στο οποίο φιλοξενούνταν οι Δήμοι από το Βόρειο Αιγαίο.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Β. Αιγαίου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Τα στοιχεία των επαφών αυτών θα αποσταλούν από τη Δ/νση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Β. Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.

Τα στελέχη της Περιφέρειας αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν, έκαναν σειρά επαφών με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο σε προγραμματισμένα και μη ραντεβού, αλλά και με διαχειριστές οργανωμένων τουριστικών portal για την προβολή των νησιών μας. Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν κρίθηκαν από όλους ως πολύ αποδοτικές, ενώ η γενικότερη αίσθηση ήταν θετική τόσο ως προς το διαμορφούμενο κλίμα προς την Ελλάδα, αλλά και τα νησιά μας ειδικότερα.

Στο stand της Περιφέρειας, πέρα από την προσφορά τοπικών προϊόντων όπως κρασί, ούζο, μαστίχα, λάδι, τυριά και γενικά γαλακτομικά προϊόντα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και του έντυπου πληροφοριακού υλικού, διανεμήθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης ερωτηματολόγιο (συμπληρώθηκαν περίπου 700) με στόχο να αποδώσει μετρήσιμα στοιχεία για την επισκεψιμότητα και τους τρόπους ενημέρωσης για τα νησιά μας.

Στα αξιοσημείωτα της συμμετοχής της Περιφέρειας, οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματίες από τις χώρες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιορδανίας, της Ρωσίας, της Αμερικής, της Τουρκίας και των Σκανδιναβικών κρατών, αλλά και η συνεργασία που επετεύχθη με πρακτορεία της Γερμανίας για την προοπτική προώθησης επισκεπτών από εκεί στα νησιά μας.

Παράλληλα από τα στελέχη της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της έκθεσης συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε σε τουριστικούς πράκτορες και μέσα ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδας, το Στρατηγικό Μοντέλο της Περιφέρειας για την Τουριστική Ανάπτυξη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα νησιά μας. Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα, εξασφαλίστηκε η εβδομαδιαία προβολή θεμάτων που αφορούν στον τουρισμό των νησιών μας, αλλά και στην γενικότερη προβολής τους, στον τηλεοπτικό σταθμό της Μακεδονίας «Εγνατία».

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή της ΠΒΑ στην εν λόγω έκθεση πραγματοποιήθηκε μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις» του 2ου υποέργου «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «Philoxenia», τονίζοντας ότι με προσπάθειες σαν κι αυτή, οι ορίζοντες της τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου διευρύνονται, δημιουργώντας παράλληλα καλύτερες προοπτικές για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, την τόνωση της επισκεψιμότητας των νησιών, αλλά και την προβολή τους σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ikariastore banner