Η φωτιά για ζωή

Μέσα σε μια στιγμή μπορεί να ακυρωθούν τα πάντα. Από μια αξία, μια αλήθεια, μέχρι τα μεγαλύτερα πιστεύω μας!

Η αίσθηση πικρή και καυτή! Ίσως απάλευτη την ώρα, που διαδραματίζεται. Σαν άβουλος και κενός ακροατής εγώ απλά το παρακολούθησα... Το μυαλό μου, πλημμύρισε με σκέψεις τρελές, τόσες πολλές, ώστε καμία τους δεν νίκησε και έτσι καμία δεν διάβασα! Μέχρι που έκλεισε η σκηνή και έμεινα, να κοιτάζω το λευκό τοίχο απέναντι μου.

Τελικά είναι τόσο λευκός, που μου θυμίζει νοσοκομείο... και ναι... εγώ δεν χρειάζομαι νοσηλεία! Αλλαγή χρειάζομαι... Ζωή χρειάζομαι και ακόμη και τώρα ξέρω... πως όσο και αν με πονά... χρειάζομαι ακόμη,  μια μοιρασιά! Μια μοιρασιά δυνατή και ατόφια! Μα για πρώτη φορά νιώθω, πως δεν την περιμένω πια... όχι γιατί κουράστηκα... αλλά γιατί δεν υπάρχει στην επιλογή μου! Μοιρασιά,  με το ζόρι δεν υπάρχει! Τώρα ξέρω!

Μπορώ να το δω καθαρά και ο πόνος σαν να φέυγει... Είναι κάτι άλλο που με τριγυρνά! Είναι κάτι άλλο, που με πλακώνει... Και δεν γνωρίζω το είδος του... Δεν βρίσκω λέξη που να το χαρακτηρίσει... έτσι για να νιώσω μια ανακούφιση... πως έκανα αναγνώριση!

Ίσως είναι φόβος γιατί τώρα ξέρω... τελείωσε το παραμύθι που πάντα ήμουν οπαδός του!

Ίσως είναι απογοήτευση... για όσα νόμιζα, πως μπορώ να χειριστώ και τελικά βρέθηκα, να τα κοιτάζω και να προσπαθώ,  να καταλάβω την ταυτότητα τους! Ίσως είναι κάτι, που δεν έχει ταμπέλα... αλλά μπορεί κανείς να το δει...σαν θα περάσει τέτοιο μονοπάτι! Άλλωτε νωρίς, άλλωτε αργά... Με στοιχειώνει το αν... παρα... παραμυθιάστηκα ...

Με στοιχειώνει το αν άργησα να δω... Μα επείδη ο χρόνος είναι πολύτιμος... και πίσω δεν γυρίζει...

Λέω να πάω, να πιω ένα καφέ! Ένα ζεστό καφέ και δυνατό, κοιτώντας τη θάλασσα και τα λιγοστά αυτοκίνητα,  που θα περνούν από την πλατεία! Γιατί, πήγα να ξεχάσω, πως στις πιο απλές και καθημερινές στιγμές, κρύβεται η μαγεία της ζωής... Σε αυτό εδώ το καφεδάκι... κρύβεται η φωτιά, που σε κάνει, να νιώθεις ζωντανός! Σε αυτή εδώ τη θέα... του Ικάρου κρύβεται η φωτιά για ζωή! Σε κάθε τι , που θέλουμε εμείς... να δούμε... εκεί είναι! Σε όλα... και παντού!

Μια ανάσα καλή και πάμε απ'την αρχή!  Έρχονται,όμορφες στιγμές, να με καλωσορίσουν!

Στεφανία Κούβαρη
stefania_1225@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr