Χρυσή διάκριση για το μέλι Ικαρίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό BIOMEL

ΜΕΛΙ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΡΕΙΚΙ - ΘΥΜΑΡΙ - ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Ένα ακόμα νέο για την Ικαρία, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της, έχουμε να σας κάνουμε γνωστό (αυτή την εβδομάδα μάθατε επίσης από το ikariamag για το BINTEO: Αφιέρωμα - τα Γλυκά Ικαρίας «Τέσκος» στο EpsilonTV όπως και για το BINTEO: Τo CNN κάνει αφιέρωμα στην Ικαρία - The Wonder List):

Το μέλι του Ικαριώτη Παραγωγού Γιάννη Κόχιλα από τις Ράχες, διακρίθηκε για μία ακόμα χρονιά στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού μελιού BIOLMIEL ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου στην Ιταλία.

Η βράβευση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την υψηλή ποιότητα του ικαριακού μελιού αλλά και την άνοδο της καριώτικης μελισσοκομίας καθώς τα τελευταία χρόνια όλοι οι παραγωγοί στο νησί καταβάλουν εξαιρετικές προσπάθειες να συνεχίσουν την παραδοσιακή ικαριακή μελισσοκομία και να παράξουν αγνό μέλι, διάφορων ποικιλιών και υψηλής ποιότητας!

Βρείτε τις -διαθέσιμες αυτόν τον καιρό- ποικιλίες από το  ΜΕΛΙ ΚΟΧΙΛΑ στο Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr

Συγκεκριμένα, το μέλι από Θυμάρι από τη βραχονησίδα Aγρελούσα κοντά στην Πάτμο, κέρδισε για δεύτερη χρονιά χρυσό βραβείο, ενώ ήταν η πρώτη φορά που ο παραγωγός κατέθεσε υποψηφιότητα για ΡΕΙΚΙ ΙΚΑΡΙΑΣ και κέρδισε επίσης χρυσό βραβείο, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ikariamag.gr

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς μόνο από την Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από σαράντα διαφορετικές ετικέτες ενώ πάρα πολλές ήταν και οι συμμετοχές από χώρες όπως  Καναδάς, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα για 8η συνεχόμενη χρονιά και ο μέσος όρος αξιολόγησης για τα περισσότερα από 170 προϊόντα που πέρασαν από χημική ανάλυση, ξεπέρασε στη βαθμολόγηση τα 80/100.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε όπως κάθε χρονιά το Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκομίας σε συνεργασία με Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα. Για την Ελλάδα, τη συλλογή των δειγμάτων ανέλαβε ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

ikariamag.gr

ikariastore banner