Για τα προβλήματα των υγειονομικών υπηρεσιών στους Φούρνους Κορσεών

Κύριε υπουργέ, δεδομένου ότι από την τελευταία φορά που ασχοληθήκατε με τα προβλήματα υγείας στους Φούρνους Κορσεών, δεν έχουν προκύψει ουσιαστικές αλλαγές στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας των νησιών μας, σας κάνουμε γνωστά για ακόμα μία φορά τα εξής:

• Στα νησιά των Φούρνων όπου υπάρχουν τρείς οικισμοί,  με πληθυσμό δύο χιλιάδων κατοίκων, αριθμός που αυξάνεται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και του τουρισμού , με πολλά παιδιά, οικογένειες νέων, με πολλούς ηλικιωμένους,  ΑΜΕΑ και ανθρώπους που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα. Με δύο αγροτικά ιατρεία στην Θύμαινα και την Χρυσομηλιά αντίστοιχα, (όπου στην Θύμαινα η μοναδική πρόσβαση σε οποιοδήποτε κέντρο γίνεται με τις βάρκες) δεν υπηρετεί και στις δυο περιοχές κανένας αγροτικός γιατρός όπως προβλέπεται.

• Στο κατ΄όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων,  η αγροτική ιατρός η οποία είχε σταλεί με απόσπαση 60 ημερών από την Ίο άφησε την θέση κενή από τις 20 Ιουνίου καθώς επέστρεψε στην βάση της. Η  Ιατρός η οποία έχει προσληφθεί στη θέση της γενικής γιατρού από το Μάιο του 2015, μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί στο ιατρείο 3,5 μήνες  στο σύνολο και απουσιάζει από τα καθήκοντα της όλους τους υπόλοιπους μήνες. Η λύση που δίνεται από τους αρμόδιους είναι να βγάζουν την γιατρό σε αργία, δύο φορές μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να δίνεται μια οριστική λύση, κρατώντας την συγκεκριμένη θέση μια γιατρός η οποία δεν βρίσκεται στα καθήκοντά της.

Οι υποσχέσεις που πήραμε από εσάς για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας,  κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων αλλά και των φορέων του νησιού μας στο Υπουργείο σας στις 15/3/2016, φαίνεται πως έμειναν μόνο στα λόγια, όπως στα λόγια έμειναν και οι υποσχέσεις που πήραμε από τους αρμόδιους στην 2η ΔΥΠΕ.

Κύριε υπουργέ, σας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

Απαιτούμε και διεκδικούμε
• Να καλυφθούν άμεσα, τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο»  των Φούρνων.
• Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα.
• Για το «Πολυδύναμο»  Ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου  και νοσηλευτικού προσωπικού.
• Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

Όλη η λογική μας περιγράφεται με τη φράση:
Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα
Υγείας και Πρόνοιας για όλους,
όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας

Με  Εκτίμηση
Γλαρός Γεώργιος
Δημοτικός σύμβουλος  Δήμου Φούρνων

ikariastore banner