Ερώτηση κρίσεως για την Ικαρία. Κόπηκα.

photo: ARTDOXA

Όλο με ρωτάς να σου πω πώς είναι η Ικαρία κι όλο σου λέω «Μμμ, δεν ξέρω».

- Ε τι δεν ξέρεις, αφού από εκεί είσαι!

Μα γι’ αυτό ακριβώς δεν ξέρω. Μπορώ να σε βοηθήσω σε πρακτικά θέματα,  να σου πω πού είναι οι παραλίες, σε ποια να πας όταν φυσάει, πότε έχει πανηγύρι, πού να φας καλό φαγητό ή πού να πιεις τα ποτά σου. Μη με ρωτάς όμως πώς είναι οι άνθρωποι, δεν ξέρω. Είναι κανονικοί, είναι αυτοί που ξέρω από πάντα. Που όταν τους μιλάω είμαι κι εγώ κανονική γιατί κι εκείνοι με γνωρίζουν από πάντα. Δεν ξέρω πώς να κρίνω κάτι που είναι φυσιολογικό για τα δικά μου δεδομένα.

Πολύ θα ήθελα να πάω ως τουρίστας στο νησί, να δω τι βλέπουνε οι άλλοι. Να δω αν θα ήμουν από αυτούς που φεύγουν με το ίδιο πλοίο, βράδυ γιατί φρίκαραν ή από εκείνους που έρχονται πια για πάντα. Αν θα μου έμενε αδιάφορη ή αν θα μου έκλεβε κι εμένα την καρδιά και τι είναι αυτό που,  τέλος πάντων, θα με κέρδιζε. Στ’ αλήθεια είμαι πολύ περίεργη.

Τώρα όμως δε μπορώ να σου απαντήσω. Ούτε για την ενέργεια που έχει το νησί, καλή, αρνητική, ό,τι κι αν είναι. Γιατί αν υπάρχει κι ό,τι είναι, είναι και μέσα μου και είναι πάντα τόσο  δύσκολο  να αναλύεις την ψυχή σου.

Το πήγαινα σοβαρά αλλά τελευταία στιγμή η μαλακία μου ως συνήθως υπερίσχυσε..

Βρήκα ωστόσο πώς να απαντάω :P

Φαηδόνα

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Φαηδόνας.

ikariastore banner