Εικόνες από τη σημερινή άφιξη μεταναστών & προσφύγων στην Ικαρία

Στο λιμεναρχείο Ευδήλου Ικαρίας μεταφέρθηκαν οι πάνω απο 30 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του. Ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, με εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας, ενώ οι ντόπιοι έσπευσαν για ακόμα μια φορά να προμηθεύσουν τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους με τρόφιμα και ρούχα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό: "Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατόπιν ενημέρωσης από Κυβερνήτη Ι/Φ “ΦΑΡ ΙΝΙΕΝΤΕ” Ν.Π. 9022 για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην θαλάσσια περιοχή βόρειο-βορειοανατολικά της ν. Ικαρίας.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ευδήλου Ικαρίας τα οποία επέβαιναν στο Α/Κ “ΕΛΕΝΗ” Σ.Ε. 39 και με τη συνδρομή του “ΦΑΡ ΙΝΙΕΝΤΕ” προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ευδήλου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη αλλοδαπών διακινητών στην Ικαρία (Μαγγανίτης)

ikariamag.gr
 

ikariastore banner