Παραδόθηκε χθες, Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, στο Kέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, η ποσότητα των κρουασάν (περίπου 2.300), που συλλέχθηκε από τους Ικαριακούς συλλόγους της παροικίας της Αθήνας. Τα κρουασάν παραδόθηκαν από εκπροσώπους των Ικαριακών συλλόγων σε μέλη-εκπροσώπους των Μ.Κ.Ο. «Νόστος» και «Ίασις».

Την περασμένη Κυριακή, έγινε μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια για τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων ακτών τις Σάμου, όπου έχουν συσσωρευτεί τόνοι απορριμμάτων: κυρίως σωσίβια και βάρκες προσφύγων, καθώς και άλλα πλαστικά διαφόρων τύπων. Τα περισσότερα από τα απορρίμματα αυτά βρίσκονταν σε απόκρημνες ακτές του νησιού, όπου συνήθως καταλήγουν οι βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Τη Δευτέρα 14/3/2016 στις 12 το βράδυ παραδόθηκαν τέσσερις κούτες φαρμακευτικού υλικού στην Παμπειραική πρωτοβουλία και στους γιατρούς χωρίς σύνορα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στα καραβάνια προσφύφων και μεταναστών που εισρέουν στην Αθήνα και κινούνται για τη Βόρεια Ελλάδα, η κυβέρνηση επιχειρή να μπλοκάρει τη μετακίνηση τους από τα νησιά.

Αρνούμαστε, στο όνομά μας, η διεθνής ιμπεριαλιστική κοινότητα να ορίσει και οι ντόπιοι υπηρέτες τους να βρουν ένα κονδύλι, για να χτίσουν τα hotspots, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τρία σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο Super Puma και ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καλολίμνου.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων για την ύπαρξη μίας σορού σε πλήρη αποσύνθεση (σκελετός), αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΟΥΡΚΑΔΙΑ'' ν. Φούρνων.

To μαρτύριο δεν τελειώνει για τους πρόσφυγες που πνίγονται στις θάλασσες μας. Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεβράζονται καθημερινά πτώματα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε Ικαρία & Φούρνους. Καθημερινά σχεδόν, δημοσιεύουμε και από ένα σχετικό δελτίο από την Λιμενική Αρχή. Σήμερα η αναφορά περιλαμβάνει και τους Φούρνους και την Ικαρία:

Εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τέσσερις (04) σοροί σε πολύ προχωρημένη σήψη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε θαλάσσιες περιοχές ν. Φούρνων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΚΑΡΙΩΤΙΚΟ» ν. Θύμαινας δύο (02) σοροί ανδρών και στην περιοχή «ΚΙΣΗΡΙΑΣ», μία (01) σορός ανδρός και μία (01) γυναικός. Από τη Λιμενική Αρχή Φούρνων που διενεργεί την προανάκριση διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες την Κυριακή, σορός κοριτσιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΑΓΙΑ” ν. Θύμαινας Φούρνων. Η ανωτέρω σορός έφερε μπουφάν κόκκινο με κουκούλα, μπλούζα μωβ, μπλούζα πράσινη, φόρεμα πολύχρωμο και μία μαύρη κάλτσα, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων.

Σελίδες

ikariastore banner