ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΚΑΡΙΑΚΑ: Αρχαία Ικαρία

Αν και η Ικαρία δεν είναι μικρό νησί, ο ρόλος της στην ιστορία του Αιγαίου ποτέ δεν ήταν ανάλογος του μεγέθους της. Η ορεινή μορφολογία του εδάφους, η έλλειψη φυσικών λιμένων και το συχνά τρικυμιώδες Ικάριο πέλαγος ήσαν οι τρεις βασικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην απομόνωση του νησιού από τον γεωγραφικό περίγυρό του. Παρ' όλα αυτά δεν έλειψαν περίοδοι που βρέθηκε στην περιφέρεια ή ακόμα και στο κέντρο σημαντικών ιστορικών εξελίξεων.

Ο Α. Ι. Παπαλάς είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας και Διευθυντής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών στο East Carolina University των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση της ιστορίας της Ικαρίας από τους προϊστορικούς έως τους μεσαιωνικούς χρόνους. Ο ικαριακής καταγωγής Α. Παπαλάς μελέτησε ενδελεχώς τις αρχαίες πηγές, τα αρχαιολογικά δεδομένα και τα πορίσματα της ιστορικής έρευνας για να συνθέσει ένα εύληπτο, συστηματικό και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο έργο.

Η πλούσια εικονογράφηση με φωτογραφίες, σχέδια και χάρτες, καθώς και τα Παραρτήματα με κείμενα επιγραφών και σημαντικές φιλολογικές πηγές, καθιστούν την έκδοση πολύτιμο εργαλείο για τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά κυρίως ένα αξιόπιστο εγχειρίδιο της ιστορίας της Ικαρίας και του γεωπολιτικού της χώρου για το ευρύ κοινό.

Εκδόσεις Α.Κ.Καλοκαιρινός
Σελίδες: 285

Αποκτήστε το ηλεκτρονικά από το εκδοτικό ράφι του Ικαριακού Παντοπωλείου, πατώντας εδώ.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr