ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ειδήσεις του NBC για την Ικαρία

ikariastore.gr: Η Ικαρία... στην πόρτα σου. Μπες εδώ.

Ο απόηχος του δημοσιεύματος των NEW YORK TIMES για την Ικαρία και τη μακροζωία συνεχίζεται. Εχτές στο δελτίο ειδήσεων του NBC, ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, καλεσμένος ήταν ο αρθρογράφος και ερευνητής Νταν Μπούτνερ για να μιλήσει για την έρευνα του σχετικά με την Ικαρία και τις Μπλε Ζώνες.

Στη διάρκεια του δελτίου, αναφέρθηκαν σε στατιστικά στοιχεία για τη ζωή στο νησί και τη διατροφή. Μίλησαν και για την περίπτωση του αιωνόβιου Σταμάτη Μωραϊτη που είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο πριν χρόνια και τώρα ζει υγιής στο νησί, σε αντίθεση με τους γιατρούς του.

Ο Μπούτνερ, τόνισε πως δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τρώνε οι Ικαριώτες αλλά και πώς το τρώνε και εξήγησε πως το μυστικό βρίσκεται στο ζεστό οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, στην άμεση επαφή με τη φύση και στο ότι ζουν… με θέα το Αιγαίο.

Στο τέλος, σχολιαστές και δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν τι αλλαγές θα μπορούσαν οι Αμερικάνοι να κάνουν στη ζωή τους έτσι ώστε να ζουν καλύτερα και περισσότερο, με βάση τα παραδείγματα της Ικαρίας αλλά και των άλλων περιοχών των Μπλε Ζωνών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα του NBC.

ikariamag.gr| από, για και με αφορμή την Ικαριά!

Διαβάστε αφιερώματα στην Ικαρία, εδώ.