Απογραφή και ανάδειξη Λαϊκής Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής της Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ 24/12/2013

Η Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας και Φούρνων Κορσαιών στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της από 14/10/2013 συνεδριασής του, θα υλοποιηθεί από προσωπικό της Κοινωφελούς εργασίας που προσελήφθηκε πρόσφατα μέσω ΑΣΕΠ για πέντε μήνες, την απογραφή – φωτογράφηση και κωδικοποίηση των Αντιπειρατικών κατοικιών των κατοικήσιμων σπηλιών (καμάρες) – εκκλησιών, νερόμυλων, ανεμόμυλων, μαργούνων , καταφυγίων, παλαιών γεφυριών, μονοπατιών κ.α. παλαιών κτησμάτων.

Η απογραφή γίνεται με την συνεργασία της Δ/νσης Περιβάλλοντος   της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης πολιτικής και των τοπικών πνευματικών και πολιτιστικών φορέων.

Καλούμε όλους τους φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχολεία, πολιτιστικούς, φυσιολατρικούς συλλόγους, και όλους τους πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας αυτή.

Στόχος μας είναι να αποκαλυφθεί να αναδειχθεί και να προστατευτεί ο κρυμμένος πολιτιστικός θησαυρός της Ικαρίας, των Φούρνων, και της Θύμαινας πού διασώθηκε μέσα στους κρυψώνες κατοικήσιμες καμάρες (σπηλιές) και τις αντιπειρατικές κατοικίες και διαφύλαξε και διέδωσε δια μέσου των αιώνων την Ιονική γλωσσική διάλεκτο την γενετική και τα ήθη και έθιμα των προγόνων μας και να τα εκθέσει στη θέα των κατοίκων και επισκεπτών μας τουριστών. Για παροχή περισσότερων πληροφοριών στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών πρώην Επαρχείο  ΤΗΛ.(22753) 51320 ΦΑΞ (22750) 22822                   

Με εκτίμηση
Για την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών
Νίκος  Κουλουλίας
Περιφερειακός  Σύμβουλος

 

ikariastore banner