Από το Κάιρο του 1913 στην Ικαρία του 2014. Καλή χρονιά

Ο παππούς μου, Μιχαήλ Στεφανουδάκης , εύχεται στους γονείς του « αγαθόν το έτος 1913», με τον έλεγχό του , στο Κάιρο της Αιγύπτου !

Έφτασε η πρώτη του ενιαυτού 2014 !

Ποσειδεών Α΄, κατά το αρχαίο ελληνικό ημερολόγιο, το διάστημα από 15 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου, Ιανουάριος κατά το ρωμαϊκό, από τον Ιανό, θεό των δημοσίων διόδων και των πυλών της Ρώμης, ο πρώτος μήνας του έτους !

1η Ιανουαρίου ήταν κι εκείνο το πρωί στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο δεκάχρονος Μιχαλάκης Στεφανουδάκης, ο παππούς μου, ξύπνησε πρώτος και  γεμάτος χαρά, έγραψε τις ευχές του στον έλεγχό του, που θα έδειχνε στη μητέρα του, και προγιαγιά μου, Αγγελική ! Θα έβλεπε η γυναίκα ότι πήγαιναν χαλάλι οι κόποι της -υπηρέτρια σε πλουσιόσπιτο- που πλήρωνε για εκείνον, ορφανό από 40 ημερών, τα δίδακτρα για τις σπουδές του στην Ελληνο- γαλλική Σχολή <<Η ΠΑΛΛΑΣ>> , των αδερφών Μαρίας και Φούλας Μπίστη !

Με τον έλεγχο αυτόν θα σας ευχηθώ κι εγώ ΄το δίδαξα στη "Γλωσσική  Αυτοβιογραφία"  του Παύλου Νιρβάνα, το εκτίμησα στα γραπτά του παππού μου...

«Έτος αγαθόν εύχομαι να είναι εις υμάς το έτος 2014, ευτυχέστερον των παρελθόντων ΄αι δε ημέραι υμών εις το εξής ευδαίμονες ! Δέομαι όθεν εις τον Πανάγαθον Θεόν , όπως υπακούων εις τας εγκαρδίους ταύτας ευχάς μου , αξιώσει υμάς εις έτη πολλά και εις την επιμέλειαν των γραμμάτων !

Έρρωσθε, συντελεστές του ikariamag, απανταχού Ικαριώτες και φίλοι !

Η ευπειθής  Ικαριώτισσα,
Βάνα Τσαμπή
vana.tsampi@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Βάνας Τσαμπή.

ikariastore banner