Απάντηση στην κ. Αγλαΐα Κυρίτση από τον Έπαρχο Ικαρίας

Είναι απορίας άξιον κυρία Κυρίτση να κρίνετε τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας λέγοντας ότι η απόφαση δημιουργεί ηθικοπολιτικό ζήτημα για την δικαίωση της κ. Καλογήρου.

Αν δεν σας αρέσει να προσφύγετε σε άλλο δικαστήριο ανώτατο για να κρίνει βάση των αντιλήψεών σας τα ηθικοπολιτικά ζητήματα που τώρα τελευταία περιέργως σας απασχολούν, των αιρετών και ίσως δεν ξέρω ποιων άλλων.

Αν σας απασχολούσε το ηθικό και πολιτικό πρόβλημα που δημιουργεί ο Καλλικράτης γιατί βάλατε υποψηφιότητα να εκλεγείτε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάτω από ένα σύστημα εκλογικό που δεν παραδεχόσαστε ή αυτό προέκυψε κατόπιν εορτής όταν ο κόσμος ορθά σας τοποθέτησε στην τρίτη θέση και ανακαλύψατε ότι με το σύστημα που επιχειρήσατε να εκλεγείτε ήταν σαθρό.

Το πώς γίνεται από την μία να κρίνετε την απόφαση της δικαιοσύνης και από την άλλη να λέτε ότι σεβόσαστε την δικαιοσύνη είναι απορίας άξιον και τίθεται στην ορθή κρίση των πολιτών.

Νομικά παραπέμψατε την εκλογή της κ. Καλογήρου στο Εφετείο Πειραιά και νομικά πήρατε τη απάντηση από το ανώτατο δικαστήριο του κράτους τον Άρειο Πάγο, που ανακαλύψατε ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά βαθειά ηθικοπολιτικό; είναι ο νέος όρος τώρα που καλείτε να πλασάρετε στον πολίτη δηλαδή όταν δεν μας αρέσει η απόφαση της δικαιοσύνης το ρίχνουμε στα ηθικοπολιτικά ή δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να ακούσουμε από εσάς;  δήθεν ότι μπερδεύετε την άποψη του πολίτη με ηθικολογίες και παραμύθια που δεν είχαν δράκο;

Κυρία Κυρίτση οι αγώνες δεν δίνονται με απόψεις, με σχόλια, με καταγγελίες ή φαιδρές αντιλήψεις. Οι αγώνες δίνονται με ειλικρίνεια απέναντι στον τόπο με γνώση με αντικειμενική διεκδίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και από πολιτικούς που θήτευσαν στο παρελθόν και αμείφτηκαν στο μέλλον, τυχαία λοιπόν η κ. Καλογήρου δεν εκλέχθηκε, όσο και αν αυτό με την κούφια τακτική σας προσπαθείτε να περάσετε στον πολίτη, λέτε ότι θέλετε, ο πολίτης γνωρίζει καλά και δεν μπορείτε να καταργήσετε τα φίλτρα του εγκεφάλου του.

Την κ. Καλογήρου δεν την τοποθέτησαν ένα πρωί στο Βόρειο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει ως διά μαγείας τα προβλήματα που είναι γέννημα θρέμμα αυτής της θάλασσας και των νησιών όπου τα προηγούμενα χρόνια με σεβασμό τα εκπροσώπησε περήφανα και συνεχίζει να τα εκπροσωπεί με προσφορά για το Αιγαίο Ανεκτίμητη.

Ρωτήστε τον εαυτό σας πότε ανακαλύψατε σαν σύγχρονος Κολόμβος τα νησιά του Β. Αιγαίου που ένα ωραίο πρωινό σας έστειλαν από το κράτος των Αθηνών, η παράταξή σας, να κάνετε την αλλαγή.

Ούτε σας προβλημάτισε γιατί ο δύσμοιρος πολίτης του Βορείου Αιγαίου σας τοποθέτησε στην τρίτη θέση ενώ είχατε τον πήχη πολύ ψηλά, ότι θα παίρνατε περπατώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, λογαριάζατε χωρίς τον ξενοδόχο. Μήπως φταίει η απειρία, οι κακοί σας σύμβουλοι, η αλαζονεία ή ο αχταρμάς που δημιουργήσατε μεταξύ σας και στη Σάμο και στην Ικαρία, κάντε ειλικρινή αυτοκριτική για να δείτε τι έφταιξε.

Τα προβλήματα στο Αιγαίο μας είναι πολλά αφήστε του χρησμούς και ταχθείτε έστω και αντιπολιτευτικά δίπλα στην κ. Καλογήρου διότι είναι υποχρέωση όλων εμάς των αιρετών, το Αιγαίο να πορευτεί ψηλά, να ξεκολλήσει από αγκυλώσεις του παρελθόντος που το ταλαιπώρησαν και το ταλαιπωρούν και δεν υπάρχει χαμένος χρόνος.              

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner