Αιγαίο σημαίνει Ικαρία

Photo: Panagiotis Tamvakos

Ακόμα ένα καλοκαίρι χωρίς την Ικαρία... Ακόμα ένα καλοκαίρι που ξέρω ότι δεν θα το περάσω στο αγαπημένο μου νησί.. Ακόμα ένας Αύγουστος χωρίς τα χρώματα, τις μυρωδιές και τις μουσικές που σου γαληνεύουν την ψυχή…

Για ένα άτομο που κατάγεται από την ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο σημαίνει ολιγοήμερες διακοπές, θάλασσα, ήλιος και διασκέδαση. Και κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό νησί. Όλα με την ομορφιά του...

Έτσι θεωρούσα και εγώ. Μέχρι τη στιγμή που γνώρισα την παρέα από την Ικαρία! Και φιλοξενήθηκα πολλά πολλά καλοκαίρια...Γιατί από τη στιγμή που γνώρισα αυτό το νησί, το Αιγαίο για μένα σημαίνει μόνο Ικαρία!

Τα πιο υπέροχα καλοκαίρια της ζωής μου. Τα πιο μυστηριακά, αθώα και μαγικά. Όπου ο χρόνος σταματά και δεν υπάρχει υπόλοιπη Ελλάδα, δουλειές, Πανεπιστήμια, φίλοι, γονείς. Υπάρχεις μόνο στο νησί και για το νησί!

Τα χρόνια περνάνε, οι υποχρεώσεις αλλάζουν και μένεις μακριά από το νησί..

Ένα καλοκαίρι, δύο, τρία… του χρόνου θα πάω λες αλλά πάλι κάτι γίνεται. Και είναι αυτή η ατυχία να μην είσαι Ικαριώτισσα. Να μην έχεις οικογένεια Ικαριώτες, ξαδέρφια, συγγενείς. Αν και πρέπει να πω ότι από ένα σημείο και μετά νιώθεις Ικαριωτίσσα αλλά δεν είσαι..!

Και όσο το ημερολόγιο φτάνει τέλος Ιουλίου, δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι τώρα θα έπρεπε να είμαι Πειραιά και να περιμένω το πλοίο. Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι θα έπρεπε Αύγουστο να είμαι στη Μεσαχτή.. να βλέπω το ηλιοβασίλεμα στο Να.. να βγαίνουμε το βράδυ στο Χριστό.. να ψάχνουμε τρόπο να πάμε σε όσο πιο πολλά πανηγύρια μπορούμε.. και να φύγω μετά πάλι με δάκρυα στα μάτια καθώς το πλοίο αποχαιρετά το νησί.

Τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχω λύσει το μυστήριο. Τι έχει αυτό το νησί και τραβάει έτσι τους επισκέπτες, και μένει στις καρδιές μας για πάντα; Ακόμα και αν δεν καταγόμαστε από εκεί!

Γιατί μπορεί να φεύγουμε αλλά έχουμε αφήσει στην Ικαρία ένα κομμάτι της καρδιάς μας.. Και θα μείνει εκεί για πάντα.. Όσα καλοκαίρια και χειμώνες κι αν περάσουν.  Γιατί πλέον για πολλούς  επισκέπτες σαν εμένα, Αιγαίο σημαίνει μόνο Ικαρία…!

Εύα Λάμπρη

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner