Αδύνατη η προσκόμιση δήλωση ζωικού κεφαλαίου μέχρι 17 Απριλίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΔΑΜΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Αδύνατη χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αδαμίδης την προσκόμιση των δικαιολογητικών από τους παραγωγούς μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 για τη δήλωση του ζωικού κεφαλαίου, σε επιστολή που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου καθώς και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κ. Γρηγόρη Αποστολάκο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστηρίζει ότι δεν είναι σαφής η διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων για τη χρήση της έκτασης καθώς και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αυτό. Τονίζει, επίσης, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος και το κόστος για τη σύνταξη των τοπογραφικών διαγραμμάτων καθώς και η μη ύπαρξη δασικού κτηματολογίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, πράγμα που δυσχεραίνει την έκδοση βεβαιώσεων από τις δασικές υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως επισημαίνει, είναι ότι θα χαθεί μεγάλος αριθμός επιδοτήσεων και θα υπάρξει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία των νησιών. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζει απαραίτητη την παράταση των προθεσμιών για την άμβλυνση του προβλήματος.

ikariastore banner