6ος στο βάδην με μεγάλη επίδοση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Ικαριώτης Ζαχαρίας Τσαμουδάκης

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, που κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 10.000 μ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων /Νεανίδων στο Γιουτζίν.

Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου διένυσε την απόσταση σε 40.35.89 και βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ηταν 42.01.41 από φέτος και έδειξε για μια ακόμη φορά πως ειναι σπουδαίος αθλητής και ικανός να σταθεί με αξιώσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιάπωνας Νταισούκε Ματσουνάγκα (Ιαπωνία) με 39.27.19, δεύτερος με 39.51.59 ήταν ο Ισπανός  Ντιέγκο Γκαρσία και τρίτος ο Πάολο Γιουρίβιλκα (Περού) με 40.02.07.

Απο τους 33 αθλητές που τερμάτισαν στην κούρσα οι 32 βελτίωσαν είτε τα φετινά τους είτε τα ατομικά τους ρεκόρ. Ο Ιάπωνας αθλητής απο την αρχή της κούρσας πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο της. Ο Τσαμουδάκης απο τα πρώτα χιλιόμετρα βρέθηκε σε γκρουπ 12 αθλητών και κατάφερε να κρατηθεί στο ίδιο τέμπο μέχρι το τέλος της, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, που υποχώρησαν. Ο Τσαμουδάκης, ο οποίος είναι πρώτη χρονιά έφηβος πριν από ένα χρόνο είχε καταλάβει την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στο Ντόνετσκ. Στην ίδια κούρσα πήρε μέρος και ο Γιάννης Βαίτσης, ο οποίος ακυρώθηκε στο έκτο χιλιόμετρο.

Στον προκριματικό της δισκοβολίας αγωνίστηκε ο Κυριάκος Ζώτος, ο οποίος είχε καλύτερο βολή στα 53,88 μ., που του έδωσε την 21η θέση στο σύνολο.

segas.gr
 

ikariastore banner