Ψηφίστε Γόρδιο Δεσμό!

photo: gastephen

Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα είναι να το αναγνωρίσουμε και να το αποδεχτούμε. Αυτό μας βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Η λύση δε βρίσκεται μακριά αλλά μέσα μας. Χρειάζεται επικοινωνία με τον εαυτό μας, χρειάζεται να μην φοβόμαστε τα συναισθήματά μας. Πολλοί δεν τα εκφράζουν γιατί τα θεωρούν εκδήλωση αδυναμίας κι αυτό βγαίνει εις βάρος τους.  Η δουλειά που πρέπει να γίνει σε επίπεδο αυτογνωσίας είναι τεράστια αλλά απαραίτητη και ίσως η μοναδική διέξοδος. Χρειάζεται πνευματική εντιμότητα για να εξερευνήσουμε με επιτυχία το μυαλό, τον εσωτερικό μας κόσμο. Είναι μονόδρομος, είναι η μόνη στρατηγική για να νικήσουμε τα φαντάσματά μας.

Ποιος τα λέει αυτά; Μέσες άκρες όλοι. Οι χριστιανοί, οι ιεχωβάδες, οι ινδιάνοι, μέχρι και οι σαμάνοι που συνομιλούν με τα πνεύματα. Στο τέλος έρχεται να το τεκμηριώσει η ψυχολογία χωρίς να αφήνει αμφισβητήσεις και με επιτυχημένη εφαρμογή σε πλήθος ασθενειών και διαταραχών.

Εδώ, εμείς, δεν έχουμε να παραδεχτούμε τίποτα. Οι ηγέτες μας παραδέχονται μόνο ό,τι δεν θίγει την πολιτική τους καριέρα. Για κάποιον φταίνε οι επιλογές των δύο τελευταίων ετών, για κάποιους άλλους υπεύθυνη είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, μια μερίδα βρίσκει αστοχίες στην τελευταία εικοσαετία και πάει λέγοντας. Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, αφού δεν παραδεχόμαστε τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να λύσουμε όχι μόνο τα προβλήματά μας αλλά ούτε έναν κόμπο!

Επιπλέον, όποιος από ‘μάς προβληματίζεται και κάνει το σφάλμα να τους παρακολουθήσει για να εντοπίσει κι εκείνος απ’ τη μεριά του το λάθος, πελαγώνει μέσα σε μια κουταλιά νερό.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Εγώ που είμαι αποδεδειγμένα εξυπνότερος (με μειωμένη παραγωγή ντοπαμίνης, με καταγεγραμμένη έξαρση κυμάτων γ’ συχνότητας και ανώμαλο εγκεφαλογράφημα) έχω βρει τις απαντήσεις.

Φταίει η εικονολατρία στο Βυζάντιο, η ζωή στον Άρη, η Ιερά Εξέταση και οι εξεταστικές επιτροπές. Φταίνε οι πατάτες Αιγύπτου και το μαυράκι Μαρόκου. Φταίει το ουράνιο τόξο και το πλουτώνιο, τα μολυβένια στρατιωτάκια και τα γερμανικά τεθωρακισμένα.Φταίει ο μπάρμπα Στρουμφ που είναι γαλάζιος, ο Σρεκ που είναι πράσινος και η Μενεγάκη που είναι ξανθιά. Φταίει η κατάργηση του εξοστρακισμού και η δημοκρατία σε δόσεις διπλού μπέρκγερ με το αναψυκτικό δώρο.  

Είμαι έτοιμος να πολιτευτώ κι εσείς να με ακολουθήσετε. Δεν το ξέρετε ακόμα αλλά θα μας λατρέψετε όλους. Σε λίγο καιρό ο Γόρδιος Δεσμός, το νέο πολιτικό σχήμα, θα είναι γεγονός. Με λίγο επαναστατικό πνεύμα, με μπόλικο αέρα πραγματικής αλλαγής και με μεγάλη κρατική επιχορήγηση θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους.

Ραντεβού λοιπόν στα πεζοδρόμια, σπασμένα και μη.

Γιατί ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!

Γιάννης Κέφαλος
kefalos@ikariamag.gr

Υ.Γ Στο Ζάππειο, στη συνέντευξη τύπου, θα φέρω και βολβούς.

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Γιάννη Κέφαλου.

ikariastore banner