Ψήφισμα Δ.Σ. Δήμου Ικαρίας για κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας & Εστίας


 

To Δ.Σ. Ικαρίας διαμαρτύρεται για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Πρόκειται για μια πράξη που συμβάλλει στη περαιτέρω αποδόμηση κοινωνικών δομών ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους στην δύσκολη εποχή των στυγνών οικονομικών μέτρων, που διανύουμε.
- Τα προγράμματα  επιδότησης ενοικίου, άτοκων δανείων αγοράς κατοικίας και κατασκευής κατοικιών θα έπρεπε να ενισχύονται σε τέτοιους καιρούς βοηθώντας έτσι και τους πολίτες που έχουν ανάγκη αλλά και τους εργαζόμενους στο κατασκευαστικό κλάδο που πλήττεται.
- Τα δελτία θεάτρου και βιβλίων προσφέρουν το αγαθό της μόρφωσης αλλά και της θεατρικής παιδείας- ψυχαγωγίας ενώ με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης διακοπών σε δοκιμαζόμενες εργατικές οικογένειες αλλά και τονώνουν τον κλάδο του τουρισμού, του επισιτισμού, του εμπορίου και της απασχόλησης και βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να επιβιώσουν.

Οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας στηρίζονται από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, διαθέτουν αποθεματικά και ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας. Αποτελούν μια ανάσα για τους πιο χαμηλόμισθους και τις οικογένειές τους. Δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Για ποιο λόγο λοιπόν καταργούνται;
Το Δ.Σ. Ικαρίας ζητάει:
- Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας και να ενισχυθούν οι παροχές τους προς τους εργαζόμενους
- Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε αυτούς
- Να τους αποδοθούν άμεσα οι παρακρατηθείσες εργοδοτικές εισφορές που εισπράττονται από το ΙΚΑ
 

ikariastore banner