Χρυσάφι ... τα σουβλάκια

Έγινε κι αυτό. Στο παραμεθόριο χωριό Πηγή του Κιλκίς που απέχει 15 χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, το οποίο μάλιστα έχει 61 μόνιμους κατοίκους (μέχρι στιγμής) και αυτούς σε μεγάλη ηλικία ... πήγαν οι της ΣΔΟΕ και τους έδωσαν πρόστιμο 4400 ευρώ γιατί, λέει, δεν έκοβαν αποδείξεις όταν έκαναν μια γιορτή για την ενίσχυση του Συλλόγου τους και πουλούσαν σουβλάκια !

Οι άνθρωποι από αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους, έχουν αναστηλώσει και ανακαινίσει το παλιό σχολείο τους, με έξοδα δικά τους και δωρεές των συγχωριανών τους !

Προφανώς για τον ΣΔΟΕ και τους ιθύνοντες του Υπ. Οικονομικών ένα απομακρυσμένο και με υπερήλικες χωριό, είναι πολύ πιο εύκολος στόχος απ΄ ότι η συντεχνία μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών και λοιπών τρωκτικών του δημόσιου πλούτου.

Φανταστείτε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ το καλοκαίρι σε κάποιο από τα φημισμένα πανηγύρια της Ικαρίας (π.χ Λαγκάδα). Ξαφνικά, να βγει ένας από τους διοργανωτές του πανηγυριού στο μικρόφωνο και να πει στους 3000 πανηγυριώτες:  «Σταματάει η διανομή φαγητού-κρασιού κατόπιν... ξαφνικής νεροποντής προστίμων λόγω μη κοπής αποδείξεων». Η συνέχεια επ' αυτού … στην φαντασία σας.

Αποστόλης Σαφός
san_kiryko@yahoo.gr

ikariastore banner