Το ικαριώτικο «Μινόρε» των Red Elephants

Ικαριώτες post rockάδες κουρδίζουν, κλείνονται σε ένα studio, τσιμπάνε το overdrive, σφίγγουν τα δέρματα, τσεκάρουν το tone του μπάσου και…Μινόρε.

Έκπληξη στο YouTube από τους Red Elephants. Μια μπάντα που μετρά δύο και κάτι χρόνια ζωής, οι οποίοι διασκευάζουν το γνωστό all time classic τραγούδι. Διαλέγουν και μία έκδοση όχι τόσο αναμενόμενη. Αυτή του Ιωάννη Χαλκιά. Το μουρμούρικο «Μινόρε του Τεκέ» λοιπόν με γιουρούτικο γύρισμα, πειραγμένο από τέσσερις κόκκινους ελέφαντες...(Το track το βρίσκετε επισυναπτόμενο στο τέλος του άρθρου).

Με τη δομή να χτίζεται σιγά σιγά, πριν καταλήξει να θυμίζει μεθυσμένο από κρασί ξημέρωμα σε πανηγύρι του νησιού.

Στην εισαγωγή τους φαντάζεσαι σταυροπόδι σε μια γωνιά ενός χωριού έξω από τον του Άγιο Κήρυκο, αλλά όσο το κομμάτι προχωρά το σταυροπόδι δίνει τη θέση του σε λυγισμένα μαγκιόρικα γόνατα τα οποία μεταβάλλονται σε συναυλιακό χορό, από εκείνους που σε ωθούν σε παλινδρομικές -μπρος πίσω μόνο με τον κορμό, στατικές στα πόδια- κινήσεις.

Ένα πανδαιμόνιο indie θορύβου και ρυθμικής έξαρσης με τα drums να παρασύρουν τους υπόλοιπους και την κιθάρα να σε σκαλώνει με το επαναλαμβανόμενο riff.

Οι Red Elephants θα παίξουν live στο Snak Festival της Ικαρίας, στην Παναγιά, με τις ημερομηνίες να είναι ανοιχτές ακόμη, όπως μας ενημέρωσαν τα παιδιά, με πιο πιθανές αυτές της 5ης ή 7ης Αυγούστου. Ποιος τολμά να τους ζητήσει το λόγο άλλωστε για το μη καθορισμένο χρόνο, αν κι έχουμε Ιούνη μήνα; Πάνε με τους ρυθμούς του νησιού τους, ίδιον γνώρισμα της συμπαθέστατης φυλής!

Οι Red Elephants είναι οι:
Παντελής: Κιθάρα, Synth
Γιώργος: Κιθάρα
Κώστας: Μπάσο
Σιδερής: Drums

Το demo τους χαρίζεται στις συναυλίες.
Τσεκάρετέ τους: www.myspace.com/redelephantsband & jumpingfish.gr/redelephants

Δημήτρης Γλυφός
motnews.gr

ikariastore banner