Το ημερολόγιο του «Κάβο Πάπα» ξεχώρισε στα φετινά ΕΒΓΕ 2011

Τα ΕΒΓΕ, Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης είναι ο μεγαλύτερος (μάλλον ο μόνος στο είδος του) θεσμός οπτικής επικοινωνίας με τις εταιρείες και τα γραφιστικά γραφεία να διαγωνίζονται για τις πιο δημιουργικές, καλαίσθητες και πρωτοπόρες συμμετοχές. Τα φετινά βραβεία ΕΒΓΕ, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και του Διεθνούς Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων, εξέδωσαν τον φετινό τους κατάλογο.

Το ημερολόγιο του Συλλόγου Ικαρίας «Κάβο Πάπας», σχεδιασμένο από τον Μενέλαο Μανώλη σε κείμενα του Κωνσταντίνου Βατούγιου βρίσκεται πια μέσα στις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του καταλόγου, κάτι το οποίο αποτελεί ξεχωριστή διάκριση καθώς μόνο οι δημιουργίες του 16% των συμμετεχόντων κατάφεραν να βρίσκονται σε αυτήν την έκδοση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ημερολόγια του Πάπα διακρίνονται στα ΕΒΓΕ καθώς έχουν λάβει κατά το παρελθόν 2 επαίνους, με τελευταίο εκείνον του 2007 για τα «καριώτικα σιχτίρια».

Δεν είναι κρυφό ότι ο αρχικός πυρήνας του ikariamag αποτελείται από ανθρώπους του Πάπα. Τιμή μας και καμάρι μας! Και μπορεί η ομάδα να είναι πια πανικάρια, θέλουμε όμως να ευχαριστήσουμε το σύλλογο που εδώ και πολλά χρόνια τόλμησε να εμπιστευθεί νέες δημιουργικές προτάσεις.

Και συνεχίζει με μια πολύπλευρη δράση, με παρεμβάσεις για την πορεία των χωριών του, βγάζοντας ξανά τη δική του εφημερίδα και διοργανώνοντας φέτος, αντί του ετήσιου χορού του, παραδοσιακό πανηγύρι (Σάββατο 18 Ιουνίου, γήπεδα Γρηγορίου στην Πετρούπολη) με τα έσοδα να προορίζονται για την αποκατάσταση των καταστροφών στα χωριά του Πάπα.

 

Το φετινό ημερολόγιο λοιπόν μάς ξεναγεί μήνα μήνα στις αυλές του Παραδείσου, με το κάθε φύλλο του να αποτελεί και μια ξεχωριστή στιγμή, ενώ όλο το ημερολόγιο συνθέτει… μια ολόκληρη ζωή στις αυλές της Ικαριάς! Από τη Δευτέρα 9 Μαϊου θα το βρείτε στο αντίστοιχο άλμπουμ της σελίδα του ikariamag στο Facebook. Κατεβάστε το στον υπολογιστή σας και ομορφύνετε τις μέρες σας!

Άλλωστε, ο πρόλογος του ημερολογίου, μας δείχνει το πώς….

Ημερολόγιο 2011: Στις αυλές του παραδείσου

Μια ολόκληρη ζωή στις αυλές της Ικαριάς, στις αυλές του παραδείσου. Η αυλή ήταν πάντα μια καλή αφορμή. Στο κέντρο της είναι ο άνθρωπος. Το αντάμωμα, το μοίρασμα, το μαζί. Το «καλώς τους».
Άμα ζορίζεσαι, να βγεις έξω! Τ’ ακούς; Έξω! Μαζί με τους άλλους. Αυτή η εποχή δεν είναι για μέσα. Δεν είναι να την περνάμε μόνοι μας. Να σμίξεις, να γλεντήσεις, να τα πεις. Αυτή η εποχή είναι μια αυλή που σε περιμένει. Κι εμείς μαζί της…
Οι «αυλές του 2011» μάς υποδέχονται για να χωρέσουν όλα αυτά που έχουμε μέσα στις καρδιές μας.

Ας κάνουμε τις ζωές μας, μια καριώτικη αυλή!

 

Διαβάστε σχετικά:
- Ο Πέτρος Μανταίος στην Ελευθεροτυπία για την Ικαρία & το ημερολόγιο του «Κάβο Πάπα»

 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr