ΘΕΑΤΡΟ: ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ - (ΠΗΓΗ/ΙΚΑΡΙΑΣ). Το ημερολόγο τούτο: Είναι αφιερωμένο στους «Ξένους» – μη ΙΚΑΡΙΟΥΣ, που με το πέρασμά τους από την Ικαριά, άφησαν βαθιά και ανεξίτηλα τα ίχνη των στις γενεές που ακολουθούν…

Πέτρα στην πέτρα, φωτιά αλμυρή και ένα πούπουλο από τα φτερά Του στον άνεμο. Μονοπάτια που ακολουθούν το βλέμμα σου σε μια Γη Πρωτόπλαστη. Τα άγνωστα πρόσωπα της Δολίχης.

Και αυτή τη χρονιά, οι δημιουργοί του ημερολογίου του Συλλόγου Ικαρίας "Κάβο Πάπα", μοιράστηκαν με τους αναγνώστες του ikariamag τη φετινή έκδοση: Το καριώτικο καλοκαίρι στον Πάπα!

«Ιούλιος 1912....Ανάμεσα στο παραμύθι και την πραγματικότητα, άναψε η Ικαριακή Επανάσταση! Αντίσταση στην επίθεση του Νεοτουρκικού κράτους, που από την ίδρυσή του το 1908, πήρε νέα σκληρά μέτρα, όπως νέα επιβολή φόρων, καταπάτηση δικαιωμάτων Κοινοτικών, κατάργηση προνομίων(ιδίως της καπνοκαλλιέργειας στην Ικαρία).

Θυμάσαι; Τα μεσημέρια στην αυλή, τους ύπνους στα πεζούλια, τα τσαλίμια στα πανηγύρια, τα ζεύκια στα καλά καθούμενα, την αχώριστη παρέα, τους έρωτες στο αλμυρό σου κορμί, τα θυμάσαι;

Ο Σύλλογος Ικαρίας «Κάβο Πάπας» προετοιμάζοντας το νέο του ημερολόγιο για το 2012 με θέμα το Καλοκαίρι στην Ικαρία, σας προσκαλεί να στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες και να μπείτε στο… Ικαριώτικο Καλοκαίρι!

Με αφορμή τη φετινή διάκριση στα πανελλήνια βραβεία ΕΒΓΕ 2011, οι δημιουργοί του ημερολογίου του Συλλόγου Ικαρίας "Κάβο Πάπα", μοιράστηκαν με τους αναγνώστες του ikariamag ... τις «αυλές του Παραδείσου».

Τα ΕΒΓΕ, Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης είναι ο μεγαλύτερος (μάλλον ο μόνος στο είδος του) θεσμός οπτικής επικοινωνίας με τις εταιρείες και τα γραφιστικά γραφεία να διαγωνίζονται για τις πιο δημιουργικές, καλαίσθητες και πρωτοπόρες συμμετοχές. Τα φετινά βραβεία ΕΒΓΕ, που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και του Διεθνούς Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων, εξέδωσαν τον φετινό τους κατάλογο.

Ο Σύλλογος Ικαρίας "Κάβο Πάπας", με αφορμή την έκδοση του νέου του ημερολογίου για το 2011 με θέμα "στις αυλές του παραδείσου" (διαβάστε, ΕΔΩ), σάς εύχεται καλή χρονιά και σας καλεί ... να κάνουμε τις ζωές μας μια καριώτικη αυλή!

Μια ολόκληρη ζωή στις αυλές της Ικαριάς, στις αυλές του παραδείσου. Η αυλή ήταν πάντα μια καλή αφορμή. Στο κέντρο της είναι ο άνθρωπος. Το αντάμωμα, το μοίρασμα, το μαζί. Το «καλώς τους».

Άμα ζορίζεσαι, να βγεις έξω! Τ’ ακούς; Έξω! Μαζί με τους άλλους. Αυτή η εποχή δεν είναι για μέσα. Δεν είναι να την περνάμε μόνοι μας. Να σμίξεις, να γλεντήσεις, να τα πεις. Αυτή η εποχή είναι μια αυλή που σε περιμένει. Κι εμείς μαζί της…

Οι «αυλές του 2011» μάς υποδέχονται για να χωρέσουν όλα αυτά που έχουμε μέσα στις καρδιές μας.
Ας κάνουμε τις ζωές μας, μια καριώτικη αυλή.
Καλή χρονιά από τον Κάβο Πάπα.

ikariastore banner