Το εσύ που αγνόησες

photo: kkart

Έχω μία τάση τώρα τελευταία και κάθομαι και αναλύω σχέσεις, τα γιατί και τα πώς και τα πού και βουτάω με τα μούτρα σε έρευνες περί του τι θέλουν αυτοί και τι θέλουμε εμείς και γιατί τρομάζουμε όλοι και ποιος φταίει και πώς άρχισαν όλα κλπ κλπ κλπ, και θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας ένα συμπερασματάκι στο οποίο έχω καταλήξει πρόσφατα, με άκρως χιουμοριστική διάθεση...: Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις, όσα τεχνάσματα κι αν επινοήσεις για να χειριστείς τον άλλο ή για να πείσεις τον εαυτό σου πως όλα είναι έτσι ή γιουβέτσι, ό,τι τρόπο κι αν ψάξεις για να μπεις στο μυαλό του άλλου και να το δαμάσεις (άκουσα πρόσφατα μια γυναικάρα να χρησιμοποιεί αυτό το ρήμα και πολύ μου άρεσε), όσες συζητήσεις κι αν κάνεις με τις φίλες και τους φίλους σου, δίνοντας/παίρνοντας συμβουλές, όσα στυλ κι αν αλλάξεις, όσες τακτικές κι αν δοκιμάσεις, τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα...

Είτε σου αρέσει είτε όχι, η στρατηγηκή της επιτυχίας είναι μόνο μία και δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια με 100% αποτελέσματα επιτυχίας. Την λένε "να είσαι ο ευατός σου". Έλα τώρα, δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο! Μην το παίζεις κάτι που δεν είσαι, άκου χωρίς να υπακούς, σταμάτα να μιμείσαι τους ανθρώπους γύρω σου, στην τηλεόραση ή στα περιοδικά, ζήτα αυτό που θες, πες αυτό που σκέφτεσαι, πέτα το βαρύ σάκο με τις πίκρες του παρελθόντος και μην ψάχνεις να βρεις "τον τρόπο" γιατί ο τρόπος είσαι εσύ!

Αυτά  :-)

Αλεξία Παλαιστή
alexpalester@yahoo.gr

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr