Το Αρχιπέλαγος στο Tedx Thessaloniki: Η ιδέα μας γίνεται πράξη – Fish4life!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον» το Tedx Thessaloniki! Δεκαεπτά ομιλητές και τέσσερις performers από όλον τον κόσμο, από το χώρο της, της τέχνης, της επιστήμης της πολιτικής, τεχνολογίας και του ακτιβισμού μοιράστηκαν εμπειρίες και ιστορίες από ξεχωριστές προσωπικές Οδύσσειες που γέννησαν νέες ιδέες και κίνητρα για δημιουργία. Η ομιλία της Αναστασίας Μήλιου, Συντονίστρια Δράσεων Προστασίας του Αρχιπελάγους έγινε στην ενότητα «Αντοχή», την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος  Πόπη Τσαπανίδου. Η «Αντοχή» υποδέχτηκε ανθρώπους που αγωνίζονται επί χρόνια για την πραγμάτωση του δικού τους σκοπού, όπως η Mαρία Κόντη-Γαληνού (μέλος του Salvation Army), ο επιχειρηματίας Έρικ Παρκς και η συγγραφέας Victoria Hislop. Την ενότητα έκλεισε με μια ξεχωριστή εμφάνιση ο Γιάννης Αγγελάκας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το TEDxThessaloniki Wish, την πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα να γίνει πράξη μια ξεχωριστή ιδέα. Το TEDxThessaloniki Wish αποφάσισε να δράσει με σκοπό να κάνει πράξη την ξεχωριστή ιδέα της Αναστασίας Μήλιου και του Αρχιπελάγους, την εφαρμογή Fish4Life!

Μέσα από το Fish4Life, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα, με ένα απλό κλικ, για περίπου 65 είδη ψαριών, αλλά και να καταγγείλει φαινόμενα παράνομης αλίευσης ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η εφαρμογή Fish4Life λειτουργεί δοκιμαστικά και η ολοκλήρωση της αναμένεται τις επόμενες μέρες. Η χρήση της είναι δωρεάν και θα απευθύνεται σε κινητά τηλέφωνα smartphone  (προς το παρόν η εφαρμογή είναι συμβατή μόνο σε iphone). Με το  Fish4Life μπορείτε να ενημερωθείτε αν το ψάρι που αγοράζετε υπάρχει σε επάρκεια στη θάλασσα, αν τα αποθέματά του συρρικνώνονται εξαιτίας μη βιώσιμων μεθόδων διαχείρισής του, αν φέρει κάποια τοξική ουσία επικίνδυνη για την υγεία ή αν η αλίευσή του έχει απαγορευτεί και βρίσκεται παράνομα στην αγορά.

Στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της εφαρμογής Fish4Life μέσα από την ιστοσελίδα και τα δίκτυα ενημέρωσης του Αρχιπελάγους!

Για το Αρχιπελάγος, ΙΘΠ
Γιάννης Κουτελίδας
Συντονιστής Επικοινωνίας

ikariastore banner