Το αιώνιο κρυφτό

Κατέβασε τα χέρια σου. Μην ντρέπεσαι. Έτσι είσαι κι αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι δεν είσαι όμορφη, ακόμα κι αν βρίσκεις ανύπαρκτα ψεγάδια, υπάρχει κάποιος εκεί έξω που σε θέλει πολύ. Κάποιος που σε βρίσκει από ελκυστική έως πανέμορφη.

Κατέβασε τα χέρια σου, μαζί με το στήθος σου θα βρει και την άλλη ομορφιά που δεν κρύβουν τα ρούχα ή τα κοσμήματα. Οι άνθρωποι φτιάχτηκαν όπως τα περισσότερα ζώα, έχουν περιέργεια, θέλουν να σε πλησιάσουν και να σε γνωρίσουν. Είναι κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Καμιά φορά γίνονται αγενείς ή δυσάρεστοι, άλλοτε πάλι είναι ανταγωνιστικοί. Κυρίως όμως είναι κράμα συμπεριφορών. Δεν μπορείς να τους βάλεις στο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα και να διαλέξεις αυτές που σ’ αρέσουν.

Κάποιος θα σε αξιολογήσει, θα σε κρίνει, και ναι, είτε το θέλεις είτε όχι, θα σε συγκρίνει, θα σε ζυγίσει με το παρελθόν του. Δεν μπορείς να το αποφύγεις ούτε μπορείς να απαγγέλλεις ανόητα λογύδρια για τη λάθος τακτική ή τη λάθος προσέγγισή του.

Ξεκλειδώσου. Αφήσου και θα βγεις κερδισμένη. Η σιγουριά σου θα σε κάνει ομορφότερη στα μάτια του. Στο βλέμμα του θα καθρεφτιστεί αυτό που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Ξέχνα το μετά. Για ό,τι ακολουθήσει δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Ξεγύμνωσε όμως την ψυχή σου, ο μόνος δρόμος είναι η  ειλικρίνεια. Όταν μπαίνεις στο νερό της κάθαρσης, πολλοί θα θελήσουν να κολυμπήσουν μαζί σου, να χαϊδέψουν το μουλιασμένο σου δέρμα, να φιλήσουν τα υγρά σου χείλια. Όταν όμως μπαίνεις στο δάσος με τις σκιές θα χάνεις συνοδοιπόρους, δε θα βρίσκεις φίλους.

Διάλεξε το μονοπάτι που πρέπει και που σου αξίζει. Μην αφήνεις το χρόνο να παίρνει κοντά του κι άλλους, μην επιτρέπεις σ’ αυτόν τον αδυσώπητο εχθρό να μεγαλώνει την παρέα του. Άπλωσε τα χέρια και χάρισε εμπιστοσύνη. Όλα τ’ άλλα θα ακολουθήσουν. Η μόνη σου υποχρέωση σ’ αυτόν τον κόσμο είναι η γύμνια σου. Μ’ αυτήν θα φτιάξεις τον επίγειο παράδεισό σου. Σου ταιριάζει μόνο εκείνος που αντέχει την αλήθεια σου, όποια κι αν είναι.

Φανερώσου, το στήθος σου είναι δικό του. Η θέα του, η υφή του, το βάρος του του ανήκουν. Για σένα που το κουβαλάς, αυτά είναι εφήμερα. Για κάποιον μπορεί να είναι αιώνια…

Γιάννης Κέφαλος
jianniskefalos@yahoo.gr

ikariastore banner