Τι έγινε στον καθαρισμό της Χάλαρης

Ίσως οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ποτάμι της Χάλαρης από τις βροχές του Οκτώβρη αλλά και από την βόσκηση των κατσικιών στη συνέχεια (τα οποία δεν αφήνουν τίποτα "νέο" να ανθίσει).

Την Μ. Πέμπτη το κρύο, ο αέρας, οι λίγοι εθελοντές (6) δημιούργησαν μια «μοναχική» κατάσταση στην προσπάθεια καθαρισμού του ποταμού της Χάλαρης από τα λάστιχα άρδευσης τα οποία βρίσκονταν διασκορπισμένα, θαμμένα, τουλάχιστον 2 χλμ μέσα  στην περιοχή.

Την Μ. Παρασκευή ο καιρός ήταν πολύ καλύτερος, οι εθελοντές διπλασιάστηκαν και μαζεύτηκαν όλα όσα μπορούσαν να μαζευτούν. Η διαφορά του πριν και του μετά είναι τεράστια. Να κάνουμε γνωστό ότι το μονοπάτι στα σημεία όπου άγγιζε τις όχθες της Χάλαρης (περίπου 500 μ.) έχει εξαφανιστεί όποτε μπαίνει και το θέμα της δημιουργίας νέας χάραξης.

Την Τετάρτη  27/4 μετά το Πάσχα στις 10 π.μ. σε ακόμα μια συνάντηση, τα δεματοποιημένα πια λάστιχα θα πρέπει να κατέβουν στο γεφύρι του Να και από εκεί, ο δήμος Ικαρίας έχει δεσμεύσει φορτηγό που θα τα μεταφέρει στην Αθήνα προς ανακύκλωση!

 

Ελπίζουμε το ταχύτερο δυνατόν να προγραμματιστούν και να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης άρδευσης ενός τουριστικότατου τόπου όπως ο Νας, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις και τα σπίτια να εξυπηρετούνται και φυσικά να καταργηθούν όλα τα λάστιχα μέσα από το ποτάμι!

Ελπίζουμε να δοθεί και μια λύση με την βόσκηση στο ποτάμι χωρίς να χρειαστεί να συνεχίζεται ο «εμφύλιος», κ.Δήμαρχε, κ. δημοτικοί σύμβουλοι της Ικαρίας! Οι λύσεις υπάρχουν. Συνεργασία, καλή διάθεση, ειλικρίνεια, εφαρμογή των νόμων ηθικών και μη, ίσως και μια επιστροφή στο παρελθόν για το πώς οι παλιοί καριώτες διαχειρίζονταν-δημιουργούσαν τις σχέσεις γεωργίας-κτηνοτροφίας-μελισσοκομίας!

ikariamag

Η Λουΐζα και ο Πέτρος ήρθαν από την Αθήνα μόνο για μια ημέρα και για την συγκεκριμένη εθελοντική εργασία. Κάποιοι Ικαριώτες ακόμα "έεεερκονται".

Το ποτάμι ευχαριστεί από τα βάθη των παγωμένων του νερών τα παιδιά Αλέξανδρο, Ηλέκτρα, Βάσω, Πέτρο, Λουϊζα, Λευτέρη, Δημήτρη, Άγγελο, τους 2 Γιώργηδες, τους δυο Κώστηδες. 

ikariastore banner