Σκανδαλώδες Νομοσχέδιο στη Βουλή προς όφελος του Μυτιληναίου

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από το δημοσιογραφικό μπλογκ tsantiri.gr για την αλλαγή του ονόματος του “Ειδικού Τέλους ΑΠΕ” σε “Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή” και τις σκανδαλώδεις προεκτάσεις που έχει αυτή η τροπολογία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου Μυτιληναίου- του γνώριμου ‘ενδιαφερόμενου’ επενδυτή που τόσο προσπαθεί να μας πείσει για τις καλές του προθέσεις  (βλ. το έργο “θα σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον και τις απόψεις των κατοίκων και θα προσφέρει σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, όπως και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Παράλληλα θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου μόνο εφόσον συναινέσει η τοπική κοινωνία” -απόσπασμα από τις “Απαντήσεις από την Εταιρεία Ίκαρος Άνεμος για την Εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην Ικαρία” στο ikariamag.gr)..Να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την υπόθεση της “κόκκινης λάσπης” στην οποία πρωταγωνιστεί ο συγκεκριμένος όμιλος και από την οποία προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για τη φερεγγυότητα του λόγου και για τις επιχειρηματικές πρακτικές του ομίλου Μυτιληναίου. Ή μήπως με εμάς θα είναι διαφορετικά γιατί μας αγαπούνε;

Εκ του πονηρού αλλαγή του ονόματος του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τροπολογία που συζητείται σήμερα στη Βουλή, μεθοδεύει την αλλαγή της ονομασίας του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε «Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή» με ένα και μόνο σκοπό, στο να πετύχουν μέσω αυτού του λογαριασμού να πληρώνουν το σκάνδαλο της μονάδας συμπαραγωγής Μυτιληναίου – Αλουμίνιον με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ήδη τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Νόμου 2773/1999 δεν επαρκούν για την πληρωμή των ΑΠΕ, με αποτέλεσμα ο ΔΕΣΜΗΕ να χρωστά ως γνωστόν δεκάδες εκατομμύρια στους παραγωγούς ΑΠΕ. Τώρα, με το εγκληματικό τέχνασμα, που ετοιμάζουν με την αλλαγή του ονόματος, θα περιμένουν στην ουρά οι παραγωγοί ΑΠΕ να εισπράξει πρώτα ο Μυτιληναίος και μετά αυτοί, ενώ τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να πηγαίνουν μόνο στους παραγωγούς ΑΠΕ, όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Αν η Βουλή ψηφίσει το σκανδαλώδες άρθρο, θα είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο την περίοδο του μνημονίου, την περίοδο που μείωσαν τις συντάξεις σε επίπεδο πείνας. Ντροπή!

Πηγή: savepramnos.wordpress.com

ikariastore banner