Νίκος Πλάκας: Τα κομμάτια μου (cd)

Maxi Single

Στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, «Τα κομμάτια μου», σας παρουσιάζω 5 δικά μου έντεχνα τραγούδια. Τα έσοδα (δηλαδή τα κέρδη) του CD θα διατεθούν στο γηροκομείο της Ικαρίας, που αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα (οικονομικής) λειτουργίας.

Το γεγονός ότι το CD ηχογραφήθηκε και διανέμεται για κοινωφελή σκοπό έχει έμμεσα σχέση με τον ιδεολογικό χαρακτήρα αυτής της παραγωγής.

Σήμερα πλέον οι καλλιτέχνες έχουν άμεση πρόσβαση σε φθηνά εργαλεία ηχογράφησης και εύκολους τρόπους πρόσβασης στο κοινό τους (facebook, YouTube κ.τ.λ.) ώστε να είναι πλέον αδύνατον για τις δισκογραφικές εταιρίες να ελέγχουν την αγορά και να περάσουν στην κοινωνία τα λεγόμενα «main stream» τους, από τα οποία προσδοκούν και κάποιο κέρδος.

Σήμερα ο μουσικός καλλιτέχνης είναι απλά ένα κανάλι, ανάμεσα σε παρόμοια κανάλια παραγωγής μουσικής. Δεν είναι πια ο «Σουπερ Σταρ» που δέχεται πιέσεις από την δισκογραφική του εταιρία για promotion, διαφήμιση και ενίσχυση του προφίλ του. Πρόσφατες στατιστικές έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει πλέον μειωμένο προσδόκιμο ζωής στους μουσικούς σε σχέση με τον πληθυσμό, εικόνα που είχε δημιουργηθεί λόγο της έντονης καταχρηστικής ζωής που κάνουν τα Rock και Pop είδωλα.

Σήμερα όλοι γράφουμε και παράγουμε μουσική, για όλους. Στην Αμερική και στην Αγγλία με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το “simple pop”, από απλούς ανθρώπους που γράφουν και παράγουν μουσική από το σπίτι τους. Έτσι και εμείς στην Ελλάδα ας καλωσορίσουμε τους μουσικόφιλους μας σε ένα νέο είδος μουσικής, το «simple έντεχνο».

Καλή ακρόαση!

Σημεία πώλησης του cd του Νίκου Πλάκα στην Ικαρία.
«ρεμπίκο»                                 Χριστός Ραχών
«φωτογραφείο Χ. Μαλαχίας»           »»
«Ψήνεσαι»                         πλατεία Αγ. Πολυκάρπου
«στου Τρυφερού»                        Γυαλισκάρι.
«Ριφιφί»                                        Εύδηλος
πρακτορείο εφημερίδων Ξυλάς    Αγ. Κήρυκος
internet store Μαυροδόντης                »»
βιβλιοπωλείο Κ. Περρής                     »»
βιβλιοπωλείο «Ανεφάντης»               »»

ikariastore banner