Μπορούμε και μόνοι μας;

Μπορούμε και μόνοι μας. Δεν είναι ανάγκη να χρυσοπληρώνουμε άλλους για προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούμε να παράξουμε και να εξασφαλίσουμε εμείς οι ίδιοι στα σπίτια και στις κοινότητές μας. Αυτό που απαιτείται είναι με συλλογική δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας. Αρκεί να θυμηθούμε πως ζούσαν οι παλαιότερες γενιές στην Ελλάδα και στον κόσμο... το πηγάδι στην αυλή, τον ξυλόφουρνο, τον αργαλειό δίπλα στα παραθύρια, τα οικόσιτα ζώα, το μποστάνι.

Και αν ξεμάθαμε θαμπωμένοι από ένα τεχνητό φως ευμάρειας, ήρθε η ώρα να συνέλθουμε. Αλλού βρίσκεται η πραγματική πηγή φωτός. Οι καιροί δίνουν το έναυσμα, και ευτυχώς κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Κοινότητα "Νέα Γουινέα" είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009, θέτοντας ως βασικό στόχο την επανάκτηση του ελέγχου πάνω στα απαραίτητα για την διαβίωση, και την αυτοδιαχείριση των βασικών μας αναγκών (σε τροφή, ενέργεια, υγεία, ένδυση κτλ.), αλλά και τη διάχυση της απαραίτητης γνώσης ώστε το εγχείρημα να καταφέρει να αναπαραχθεί όπου και όπως χρειάζεται.

ikariamag

Κολεκτίβα "Νέα Γουινέα"
Για την αυτοδιαχείριση της καθημερινής μας ζωής
http://neaguinea.org/

 

ikariastore banner