Μουσείο Αγίου Κηρύκου

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, υπεγράφη η ένταξη του έργου «Έκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Κηρύκου» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκο Ικαρίας πρόκειται να στεγασθεί στο κτίριο του παλιού Γυμνασίου, το οποίο με κατάλληλη μελέτη μετετράπη σε Μουσειακό κτίριο ύστερα από την παραχώρηση του στο Υπουργείο Πολιτισμού από τον Δήμο Αγίου Κηρύκου με τον όρο να ιδρυθεί Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο κτίριο νεοκλασικού χαρακτήρα θα δημιουργηθούν εκθεσιακοί χώροι, χώροι εξυπηρέτησης των επισκεπτών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και περιοδικών εκθέσεων. Το ισόγειο περιλαμβάνει διοικητικές εγκαταστάσεις, εργαστήριο συντήρησης αρχαίων, αποθηκευτικούς χώρους και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πολιτισμού» δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, τονίζοντας ότι: «η Ικαρία θα αποκτήσει το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και όλος ο αρχαιολογικός πλούτος του νησιού. Τα σημαντικά έργα στο χώρο του πολιτισμού που υλοποιούνται μέσα από το Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, στόχο έχουν να αναδείξουν και την μακραίωνη ιστορία των νησιών μας».

ikariastore banner