Μια χρυσή Καριωτίνα… στην κορυφή του κόσμου!

Σε μια εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η εθνική πόλο γυναικών έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, κατακτώντας στη Σανγκάη το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τη νίκη με 9-8 κόντρα στην διοργανώτρια Κίνα.

Τα «χρυσά» κορίτσια, με ελάχιστη προβολή, στήριξη (και οικονομική) από την πολιτεία, αλλά με πολλή δουλειά και προσπάθεια, έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Ανάμεσα τους η Ελένη Κούβδου, ικαριακής καταγωγής!

Επιβάλλεται βέβαια να αναφερθούν όλα τα ονόματα των κοριτσιών που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την επιτυχία.

 

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες λοιπόν, είναι από σήμερα οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Κική Λιόση, Γιούλη Λαρά, Άντι Μελιδώνη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Άλκηστη Αβραμίδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αγγελική Γερόλυμου, Αλεξάδρα Ασημάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Έλενα Κούβδου, Ηλέκτρα Ψούνη, Ελένη Γουλά και φυσικά ο πρωτομάστορας αυτής της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και το τεχνικό επιτελείο του.

Η Εθνική πόλο γυναικών αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο.

Η τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας κόσμου Ελένη Κούβδου (με τον κόκκινο σκούφο στη φωτογραφία) και η Αντιγόνη Ρουμπέση κέρδισαν επάξια τις ψήφους των εκπροσώπων του τύπου και  βρέθηκαν στην κορυφαία 7άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης! Τέτοιους αθλητές έμπρακτα, πρέπει να στηρίζει η Πολιτεία.

ikariamag