Με τα μάτια των παιδιών. Ένα ωραίο παράδειγμα.

Μια πολλή όμορφη πρωτοβουλία μεταμόρφωσε ένα ολόκληρο χωριό. Ο λόγος για μία ομάδα νέων από τις Φάνες της Ρόδου, που αποφάσισαν να ομοφρύνουν το χωριό τους, βάφοντάς το. Με συστατικά στοιχεία τον  εθελοντισμό, την φαντασία και τις προσφορές διαφόρων ιδιωτών σε μπογιές και πινέλα, τα παιδιά θέλησαν να δημιουργήσουν ένα νέο χωριό. Στόχος τους να φτιάξουν το πιο όμορφο χωριό της Ελλάδας. Να κάνουν τη ζωή τους περισσότερο χρωματιστή και καθαρή, και λιγότερη μίζερη.

Η προσπάθειά τους ξεκίνησε στις αρχές του Μάρτη, με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κο Β. Νικολίτση  αλλά και τον κο Λ. Νικολίτση, εμπνευστή του όλου εγχειρήματος. Όλες αυτές τις ημέρες, τα παιδιά ξυπνούν από τα χαράματα προκειμένου να χρωματίσουν κάθε γκρίζα γωνιά του χωριού. Βάφουν τοίχους και προσόψεις, παντζούρια και πόρτες, περβάζια και πλακόστρωτα. Μάλιστα, έχουν σκηνοθετήσει και την εορταστική ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο χωριό, τις ημέρες της  Μεγάλης Εβδομάδας: ειδικό φωτισμό με δάδες περιμετρικά της εκκλησίας, στάνη με ζώα, παλιά σπιτάκια που θα προσφέρουν  τσάι με βότανα. Θέλουν να μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια αλλιώτικη εποχή και κυρίως σε ένα αλλιώτικο, νέο χωριό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη αυτή τους η ενέργεια. Αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Αν σκεφτούμε δε, ότι ούτε ο Δήμος, ούτε κανένας σύλλογος ή άλλος φορέας δεν βρέθηκε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, η αξία αυτής της προσπάθειας γιγαντώνεται, και θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της κοινωνίας μας.

Εμείς, με τη σειρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νέους αυτούς, εκφράζοντας και την επιθυμία να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και οι δικοί μας νεολαίοι και όχι μόνο. 

ikariamag

ikariastore banner