Κατάληψη Δημοτικού Σχολείου Ραχών

Μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί μας, το δημοτικο σχολείο του Χριστού Ραχών υπέστη σοβαρές ζημιές και όπως δηλώνει στο ikariamag, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Χριστού, είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

Για το λόγο αυτό και, όπως χαρακτηρίστηκα σημειώνουν οι γονείς, «επειδή είχαμε τη δέσμευση ότι το σχολείο θα είναι έτοιμο με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και επειδή έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις», αποφάσισαν την επ’ αόριστο κατάληψη του σχολικού κτηρίου ώσπου να εκταμιευτούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος προς τους αρμόδιους φορείς: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ                                                    
                                                                                     
ΠΡΟΣ: 1. κ.Κάρλα Εμμανουήλ, Νομάρχη Σάμου  2.Γραφείο ΠΕ Ικαρίας 3. Δήμος Ραχών Ικαρίας 4.Επαρχείο Ικαρίας 5. Περιφερειακή Δ/νσηΠρωτ.& Δευτ. εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου 6.Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γραφείο Υπουργού  7. Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε 8. Υπουργείο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Γραφείο Υπουργού.

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Στις 21/10/10 λάβατε το εξής έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 206 από το Δημοτικό σχολείο ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ:

«Με το υπ’ αριθμόν 269/18-12-09 έγγραφο του δημοτικού σχολείου και το υπ’ αριθμόν 6/22-3-10 έγγραφο της σχολικής επιτροπής σας είχαμε γνωστοποιήσει τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου μας, τα οποία χρονίζουν και απαιτούν άμεσα επίλυση. Δε λάβαμε καμία απάντηση θετική ή αρνητική μέχρι τώρα κι έτσι φτάσαμε στη σφοδρή κακοκαιρία της 18ης  και 19ης  Οκτωβρίου όπου το σχολείο μετατράπηκε σε λίμνη με τα νερά να μπαίνουν όχι μόνο από πόρτες – παράθυρα και σκεπή αλλά κι από πρίζες – φώτα και τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος  με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα και να κινδυνέψει η ασφάλεια των μαθητών, του προσωπικού και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού του σχολείου. Επίσης λόγω της υγρασίας ο σοβάς σε πολλά μέρη διαβρώθηκε και έπεσε, ευτυχώς όχι σε κανένα κεφάλι.

Ζητάμε, λοιπόν, να μας απαντήσετε άμεσα:

1. Ασχοληθήκατε με τα προαναφερόμενα έγγραφα μας; Αν ναι,  προγραμματίσατε την επίλυση κάποιου από τα παραπάνω προβλήματα και πότε;
2. Αν δεν είστε εσείς οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων, τότε σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στο ελληνικός κράτος ή να ζητήσουμε βοήθεια από γειτονικές χώρες;

Σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε Έλληνες πολίτες κι επιπλέον κάτοικοι παραμεθόριας, ορεινής περιοχής και πιστεύουμε ότι και τα παιδιά εδώ δικαιούνται ένα σύγχρονο κι ασφαλές σχολείο . 
Τέλος, σας καθιστούμε υπεύθυνους για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στο χώρο του σχολείου, όσο διαρκούν αυτές οι προβληματικές συνθήκες.»
       
Σαν απάντηση στα παραπάνω αιτήματα μας , λάβαμε το υπ΄αρθ.ΟΙΚ.ΓΝ.2295 έγγραφο από την Νομαρχία Σάμου, το οποίο αναφέρει ότι ζήτησε χρηματοδότηση για το Δημοτικό Σχολείο ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ Ικαρίας .

Επίσης μετά την καταστροφή του οδικού δικτύου που υπέστη το νησί από την πλημμύρα η προσέλευση  των μαθητών είναι αδύνατη , οπότε θεωρούμε την <<κατά βούληση  λειτουργία>> του σχολείου από τους αρμόδιους, εντελώς ανέφικτη. 

Επειδή είχαμε την δέσμευση ότι το σχολείο θα ήταν έτοιμο με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και επειδή έχουμε χορτάσει με υποσχέσεις, προχωράμε στην επ΄αόριστον κατάληψη του σχολικού κτιρίου έως όταν ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΟΥΝ τα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας .

Με εκτίμηση
Δ.Σ

ikariastore banner