Με παρέμβασή του στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής ζητά την αναθεώρηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου, αναφορικά με την ψήφιση τροπολογίας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που επιχειρεί τη διάσπαση των Δήμων Λέσβου και Σάμου, σε μικρότερους Δήμους.

Θετική είναι η εμπειρία της ευρύτερης συναίνεσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο του ακριτικού νησίου X.Σταυρινάδη ο οποίος τονίζει «Όταν στην προεκλογική περίοδο του 2010 ξεκινήσαμε να φτιάξουμε τον συνδυασμό που τελικά και επικράτησε οι περισσότεροι δεν μας έδιναν διάρκεια ζωής πάνω από 6 μήνες.

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησαν σήμερα (7/11/11) το απόγευμα στο Ράδιο Ικαρία 87,6FM ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλό κ. Νικόλαο Λαρδά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε την χρόνια εφαρμογή αυτών των πολιτικών για τα θέματα που αφορούν τα νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας, πιστεύουμε πως απαιτείται η εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Νησιωτικής Ελλάδας, στη κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των νησιωτών.

Ικαρία 3 Σεπτεμβρίου  2011

Έχοντας υπόψη το προεδρικό διάταγμα 75/2011 σχετικά με της Περιφερειακές ενώσεις δήμων (Π.Ε.Δ) και την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε). Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής .

Η ανάγκη για την τροποποίηση των υπαρχόντων ή σύνταξη νέων κανονισμών λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, προέκυψε από την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε με το Ν3852/2010, "Πρόγραμμα Καλλικράτης".

Η συζήτηση-αναζήτηση για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου συνεχίζεται.

(Πρώτες σκέψεις για να ενδιαφερθούν κάποιοι)

Με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη και με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 18-3-2011, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, στο πλαίσιο των συναντήσεων των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς, με αντικείμενο συζήτησης θέματα Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών και τα προβλήματα που απασχολούν τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, στα πρώτα βήματα εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιακαλής, όπως και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου θέματα που αφορούν, ιδίως, την ανάγκη εκπόνησης και παρακολούθησης   των Ειδικών Χωροταξικών Σχεδίων, τη συνεργασία Υπουργείου – Περιφερειών στην προώθηση και πλήρη αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΕΡΑΑ), τη συνεργασία Υπουργείου-Περιφερειών στον προγραμματισμό έργων και δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, την αποσαφήνιση του κανονιστικού πλαισίου για τις αρμοδιότητες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και που πρέπει να ασκούνται από τις Περιφέρειες, την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν την συγκρότηση των Κλιμακίων Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), των Επιτροπών Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) και των Συμβουλίων Χωροταξίας-Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ).

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας-Φούρνων σύμφωνα με το νέο σχέδιο του Οργανισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην ανάπτυξη των νησιών μας και έρχεται να προστεθεί στις πληγές που δημιούργησαν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις με την καταστροφή του οδικού δικτύου της Ικαρίας.

Σελίδες

ikariastore banner