Κάτοικος δυτικής Ικαρίας: Όποτε βρέχει… τρέχει!

Προβλήματα προκάλεσε πάλι η χτεσινή βροχή. Σημερινές φωτογραφίες και ρεπορτάζ.

Για μια ακόμα φορά, η βροχή ξύπνησε μνήμες καταστροφής και έφερε τα χωριά και τους κατοίκους της δυτικής Ικαρίας στα όρια τους. Με διαλυμένες (στην κυριολεξία) τις υποδομές, η χτεσινή νεροποντή που έπεφτε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κράτησε στο πόδι τους κατοίκους και προκάλεσε πάλι καταστροφές. Το βουνό «κατέβασε» μπάζα και πέτρες στην κεντρική πλατεία του Καρκιναγρίου, κάτοικοι προσπαθούσαν μέχρι το ξημέρωμα να ξεμπαζώσουν, σημειώθηκαν κατά τόπους πλημμύρες και κατολισθήσεις ενώ ο δρόμος Κάλαμος – Σελάδι υπέστη καταστροφές μετά το πρόσφατο «στρώσιμο» του.

Η κατάσταση θυμίζει πλέον ανοιχτή πληγή και παρά τους 6 μήνες που έχουν περάσει, όποτε βρέχει, το μέρος απειλείται, οι κάτοικοι βρίσκονται σε συναγερμό και η ζωή του χωριού ακυρώνεται.

Οι υποσχέσεις των πολιτειακών παραγόντων ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν τουλάχιστον ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των δομών, ηχούν ακόμα στα αυτιά των κατοίκων που με την κάθε βροχή, βλέπουν το χωριό να βυθίζεται στις λάσπες και τα μπάζα.

ikariamag

 

ikariastore banner