Ιστορίες Ζεν νεοελληνικής τρέλας

Η Αθήνα, αν και σε πολιορκία, δεν έχει πύλες (είναι γνωστό ότι οι οδηγοί δεν πληρώνουν πια διόδια). Σκοπός του Αθηναίου αναρχούμενου – εποχούμενου είναι να διαφωτίσει συσκοτίζοντας τους άλλους κι ανάποδα (το γνωστό ένας εναντίων όλων). Ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε το δρόμο μας, το γεγονός είναι ότι η Αθήνα είναι άπυλη. Συνεπώς τώρα τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος να διαβεί μια άπυλη πύλη;

Αν κάποιος επικεντρωθεί σε ό,τι άλλοι έχουν πει και έχουν προσπαθήσει τηλεοπτικά να του προβάλλουν για την αθηναϊκή μεγάλη ζωή, σίγουρα θα ήταν σαν να ακούει ματαιόδοξους δισεκατομμυριούχους που προσπαθούν να πείσουν την NASA να τους πάει όσο το δυνατό συντομότερα μια βόλτα στο φεγγάρι (κάτι που πριν έναν αιώνα θα λέγαμε: «κοίτα τον αλλοπαρμένο, πετροβολάει το φεγγάρι»). Εν τέλει, όχι και κάτι τόσο ακατόρθωτο...

Οι αναρχούμενοι –  εποχούμενοι τηλεθεατές δεν έχουν πάψει στιγμή να μαζεύουν γνωμικά και συνθήματα απ’ τα ατίθασα και οκνηρά τηλεοπτικά νιάτα, σε μια μάταια προσπάθεια να γεφυρώσουν το χαοτικό τηλεοπτικό κενό με τη ζωή. 

Σε αυτές τις «Καθημερινές Ζεν Ιστορίες Νεοελληνικής Τρέλας», που θα παρουσιαστούν σε συνέχειες, θέλησα να κάνω χρήση προαιώνιων διδαχών σαν κάποιον που αρπάζει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σε πάρτι με δακρυγόνα στη Μεγάλη Βρετάνια και βγαίνει να το πιει κυριλέ έξω, με θέα τη Βουλή.

Αν ο αναγνώστης φανεί αρκετά γενναίος και μπει αμέσως στο νόημα, καμία τηλεπερσόνα δεν θα μπορέσει να τον διαταράξει. Θα γίνει ο Αθηναίος αναρχούμενος - εποχούμενος, όπως  ακριβώς οι παλαιοί Αθηναίοι που τρέχανε στα μπουζούκια της Παραλιακής - πιθανόν ακόμα καλύτερα.

Όμως αν διστάσει έστω και για μια στιγμή, θα είναι ένας δέσμιος που από ένα σιδηρόφρακτο παράθυρο βλέπει ακατάσχετες κουβέντες να περνάνε, με την ταχύτητα πυροβόλου, την ευκρίνεια του τηλεοπτικού τζαμωτού και με ένα κλείσιμο των βλεφάρων αμέσως χάνει το νόημα –  τ’ ανοίγει, το κερδίζει! 

Η Αθήνα δεν έχει πύλες,
Χιλιάδες προορισμοί καταλήγουν  εκεί.
Όταν κάποιος διαβεί την άπυλη πύλη,
Περπατάει λεύτερος ανάμεσα σε σκοτάδι και φως.

Κολάζ: Sunnybites

Sunnybites
apt_art_99@yahoo.com

ikariastore banner