Η προβολή της Χρεοκρατίας στον Εύδηλο Ικαρίας

 

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για δεύτερη φορά το Σάββατο 11 του Ιούνη το βράδυ, στον Εύδηλο, οι Ικαριώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Χρεοκρατία (1η προβολή της στον Αγ. Κήρυκο στις 12 Μαΐου). Ένα ντοκιμαντέρ που για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε παραγωγό το θεατή.

Με τον κ. Λεωνίδα Βατικιώτη οικονομολόγο, επιστημονικό σύμβουλο του ντοκιμαντέρ  "Χρεοκρατία"(στο μέσο), τον κ. Η.Γαγλία δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της ΑΣΠΙ, τον κ. Θ.Σκλαβενίτη μέλος της ΑΣΠΙ και με τη συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ το Σάββατο του βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.
 
Το DEBTOCRACY (χρεοκρατία) αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take - Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Όσοι δεν το έχετε δει, πατήστε ΕΔΩ.

ikariamag

 

ikariastore banner