Το πέταγμα του κύκνου είναι το πέταγμα της ψυχής μας στην ομορφιά της ζωής και της αγάπης, στην μαγεία της φύσης και του έρωτα, σε ό,τι χάσαμε στη δίνη του σύγχρονου τρόπου ζωής, των μεγάλων εντάσεων, των μεγάλων ταχυτήτων, στο κυνήγι της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας… Eσείς, εδώ στην Ικαρία έχετε σε αφθονία τα πρώτα, μην τα χάσατε για τα δεύτερα  ....με αυτά τα λόγια προλόγισε την ταινία του ο Νίκος Τζίμας, σκηνοθέτης και της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλο".

Ο σκηνοθέτης Στράτος Τζίτζης συνομιλεί με τους θεατές της ταινίας του "45m2" και φωτογραφίζεται ανάμεσα σε δυο καθημερινούς θεατές του Ελληνικού Κινηματογραφικού Πανοράματος που ολοκληρώνεται στο Σάββατο 16/7. Σήμερα Πέμπτη παίζεται "πέταγμα του Κύκνου", αύριο Παρασκευή το ντοκυμαντερ "Με τον Καλλιγιάννη" και το Σάββατο "το χάρισμα". Χορηγός Επικοινωνίας του Πανοράματος είναι το ikariamag.

Ξεκίνησε το Σάββατο 9/7 το Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου με την ταινία του Σ. Γκορίτσα «Άπ’ τα κόκκαλα βγαλμένη». Μια ταινία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας εμπνευσμένη από το βιβλίο του κ. Δενδρινού (ορθοπεδικός) με τον ομώνυμο τίτλο!

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για δεύτερη φορά το Σάββατο 11 του Ιούνη το βράδυ, στον Εύδηλο, οι Ικαριώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Χρεοκρατία (1η προβολή της στον Αγ. Κήρυκο στις 12 Μαΐου). Ένα ντοκιμαντέρ που για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχε παραγωγό το θεατή.

Με τον κ. Λεωνίδα Βατικιώτη οικονομολόγο, επιστημονικό σύμβουλο του ντοκιμαντέρ  "Χρεοκρατία"(στο μέσο), τον κ. Η.Γαγλία δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της ΑΣΠΙ, τον κ. Θ.Σκλαβενίτη μέλος της ΑΣΠΙ και με τη συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ το Σάββατο του βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Ικαρίας στον Εύδηλο, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.
 
Το DEBTOCRACY (χρεοκρατία) αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

ikariastore banner