Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την Ισότητα των Φύλων

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην εκπόνηση και εφαρμογή «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων» που αποσκοπεί στη συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων αλλά και στη συμμετοχή γυναικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και Συλλογικά Όργανα του Δημοσίου, των Δημοσίων Οργανισμών και των ΟΤΑ.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετέχει στις Επιτροπές Ισότητας οι οποίες θα έχουν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
• Μέριμνα και υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας
• Διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεις προς τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας στη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
• Εισήγηση προς το περιφερειακό συμβούλιο για την ένταξη έργων στις Σ.Α.Ε.Π που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών.
• Συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην περιφέρεια καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ για την υποστήριξη, οργάνωση και αναβάθμιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων, το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενδεικτικές δράσεις:
• Οργάνωση υπηρεσιών στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επιμόρφωση στελεχών
• Περιφερειακά Φόρουμ Ισότητας με τη δημιουργία και λειτουργία δικτύου τοπικών ομάδων σε περιφερειακό επίπεδο για θέματα ισότητας
• Ενέργειες Ευαισθητοποίησης-Δημοσιότητας καθ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

ikariastore banner