Η Ημερίδα για την Ενέργεια στην Ικαρία

Η ημερίδα που διοργάνωσαν η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ) και η Κίνηση Πολιτών Ραχών το Σάββατο 21/1/12 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Ικαρίας ήταν ένα ακόμα λιθαράκι ενημέρωσης πάνω στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως στο θέμα της πρότασης εγκατάστασης του Αιολικού ή Βιομηχανικού Πάρκου στο νησί. Να θυμίσουμε ότι είναι η 4η ημερίδα που διοργανώνεται από την ΑΣΠΙ με θέμα τις ΑΠΕ. Το παρακολούθησαν αρκετοί δημότες (συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου κ. Σταυρινάδη) οι οποίοι  έφυγαν με πιο κρυσταλλωμένες απόψεις έτσι ώστε σε συζητήσεις που θα γίνονται να έχουν μια πιο επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων. Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε των ομιλιών (η εκδήλωση διήρκησε περίπου 3.30 ώρες) και πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή το μεγαλύτερο μέρος της ημερίδας για να μάθουν και όσοι δεν παραβρέθηκαν το τι ειπώθηκε.

Το θέμα της ενημέρωσης βέβαια δεν τελειώνει εδώ, γι αυτό επαναλαμβάνουμε κάτι που έχει μεγάλη σημασία: να ακούμε τι θα πει η παρέα μας, η παράταξη μας, αλλά και από μόνοι να ψάχνουμε, να ρωτάμε, να συμμετέχουμε στην αναζήτηση των  πληροφοριών που μας δίνουν την γνώση για να σχηματίσουμε την άποψη μας με γνώμονα το συμφέρον του τόπου αλλά και των επόμενων γενιών που θέλουν να κατοικίσουν σε αυτόν.

ikariamag.gr

Εκτενέστερα για τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις, διαβάστε την αναφορά της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση του Πράμνειου Όρους, εδώ.