Η βόλτα ενός πυροσβεστήρα

- Εεεε, παιδιά, χίλια συγγνώμη.. να σας ρωτήσω κάτι, τον πυροσβεστήρα πού ακριβώς τον πάτε;
- Κάπου που σίγουρα τον έχουν περισσότερο ανάγκη.
- Και πού είναι αυτό το μέρος;
- Τον πάμε στους πρόσφυγες που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
- Ξέρετε δεν έχουμε άλλον εδώ μέσα, σε περίπτωση που πάρουμε καμιά φωτιά, δουλεύουν φοιτητές εδώ όλο το βράδυ.
- Δεν θεωρείς όμως ότι εκεί που θα πάει χρειάζεται περισσότερο;
- Όχι , θεωρώ ότι είναι απαραίτητος εδώ. Δουλεύουμε μέσα στα χαρτιά!
- Ο πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος στους πρόσφυγες που δεν έχουν ούτε νερό εκεί που βρίσκονται, το Πολυτεχνείο έχει και νερό και είμαι σίγουρη ότι θα φροντίσει να σας φέρει άλλο πυροσβεστήρα αν τον ζητήσετε..

... δεν έχει νόημα να σας αναφέρω το υπόλοιπο μέρος του κωμικοτραγικού αυτού διαλόγου που έζησα το βράδυ του Σαββάτου στα «καμαρίνια» της Αρχιτκτονικής τρέχοντας σαν την τρελή πίσω από έναν πυροσβεστήρα που μετακόμιζε. Ούτε έχει νόημα να σας πω πως ο πυροσβεστήρας τελικά μάλλον χρειάστηκε να ταξιδέψει όλη την Πατησίων για να βρει το νόημα της ύπαρξής του.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ίσως έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα ομαδικώς. Ενδιαφερόμαστε βεβαίως-βεβαίως για τους κακόμοιρους τους πρόσφυγες που κοιμούνται δύο μέρες τώρα σε ένα σπίτι χωρίς τα απαραίτητα (έναν πυροσβεστήρα ας πούμε..!)  αλλά σε καμία περίπτωση για τους φοιτητές που θα δουλεύουν από δω και πέρα χωρίς αυτόν. Ούτε για την τύπισσα μας νοιάζει και για την οποιαδήποτε (άσχετη) τύπισσα που μπορεί να μπαίνει όποτε της καπνίσει μέσα στους χώρους ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος και να αφαιρεί ανενόχλητη και ειρωνικότατα ό,τι τραβάει η όρεξή της! Άλλωστε δεν την εμπόδισε και ποτέ κανείς…

Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πω για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πολυτεχνείο και πολλές οι φορές που έχω ξεκινήσει να τα γράφω. Πάντα σταματούσα όμως, ίσως γιατί πάντα προτιμούσα να ασχολούμαι με πιο ανώδυνα θέματα, που ένιωθα ότι δε θα ενοχλούσαν κανέναν. Κάποια στιγμή θα σας τα πω, κάποια άλλη φορά όμως..  προς το παρόν, ψάχνω απεγνωσμένα μπας και πάω κι εγώ κανένα πυροσβεστήρα βόλτα... προς το Πολυτεχνείο αυτή τη φορά.

υγ. Για την Ιστορία, τη συντήρηση του εν λόγω πυροσβεστήρα την είχαμε αναλάβει οι ίδιοι οι φοιτητές πληρώνοντας από την τσέπη μας για τη αναγόμωση του. 

Γιούλη Φραδέλου
fradelou_georgia@hotmail.com

ikariastore banner