Ερώτηση για τις εφημερίες των γιατρών αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Ο Bουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010, Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Ερώτηση αφορά στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας με το οποίο ρυθμίζονται σε νέα βάση οι εφημερίες των γιατρών. Συγκεκριμένα, η Υπουργός ερωτάται αν προτίθεται να  αυξήσει τη σχετική πίστωση προς το ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει και τις πέραν των ορίων εφημερίες των γιατρών των αεροδιακομιδών.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:

Κυρία Υπουργέ,
Με το νέο σας νομοσχέδιο ρυθμίζονται σε νέα βάση οι εφημερίες των γιατρών.  Θεσπίζεται μηνιαία αμοιβή για συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών και αν υπάρξουν περισσότερες δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων από την ολοήμερη λειτουργία τους.

Όμως, οι ελάχιστοι γιατροί των αεροδιακομιδών, όταν χρειαστεί να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών από ποιά έσοδα θα πληρωθούν;
 
Συνεπώς, ερωτάται η κυρία Υπουργός
•Είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει το θέμα αυξάνοντας τη σχετική πίστωση, προς το ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει τις πέραν των ορίων εφημερίες των γιατρών των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ;

ikariastore banner