Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο, ενημερώνουν για την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Κηρύκου,  θα εφαρμοστούν για πρώτη χρόνια, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, και απευθύνονται στα σχολεία όλης της Ικαρίας. Σκοπός τους είναι, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (γλωσσικά –και όχι μόνο- παιχνίδια,  χειροτεχνικές κατασκευές, εικαστικές προσεγγίσεις, κείμενα, οπτικό-ακουστικό υλικό, κ.α.), να δώσουν στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την πολιτιστική κληρονομιά και τις λαϊκές παραδόσεις του νησιού μας, έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στην πλούσια συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου, το  οποίο  είναι αποτέλεσμα της άοκνης και  μακροχρόνιας εργασίας του εκπαιδευτικού κ. Θεμιστοκλή Κατσαρού.

Επίσης στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, όσον αφορά τη διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μας μνήμης.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν, και πραγματοποιούνται στον χώρο του μουσείου, κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα που αναγράφονται.

Την εκπόνηση και την επιστημονική έρευνα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και την επιμέλεια των κειμένων και του εποπτικού υλικού έκανε η ιστορικός τέχνης και φιλόλογος, Άννα  Καλαλη.

Τηλέφωνα: 2275350401- 2275022215-2275022993