ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ο Πυθαγόρας Βαρδίκος απαντά στο ikariamag.gr

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σάμου, εδώ).

1. Θεωρείτε ότι μετά από τις τελευταίες εκλογές, ο κόσμος έχει περισσότερους ή λιγότερους λόγους να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά και εσάς συγκεκριμένα; Αν περισσότερους, πείτε μας έναν δύο.
Ο κόσμος πλέον γνωρίζει την αλήθεια και όχι την «εικονική πραγματικότητα» της τελευταίας θητείας του κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. Το δίλλημα αυτών των εκλογών δεν είναι αριστερά ή δεξιά, δεν είναι μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, αλλά ευρώ ή δραχμή. Η τυφλή και αδιέξοδη πορεία στο πουθενά που ουσιαστικά προτείνουν ορισμένοι, χωρίς όμως να το λένε ξεκάθαρα, δεν βοηθάει τη χώρα. Τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ και οι υποψήφιοι του πρέπει να στηριχθούν για να παραμείνει η Ελλάδα ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και να αποφύγουμε την πτώχευση και τους θιασώτες της επιστροφής μας στη δραχμή.

2. Η Ικαρία εν τω μεταξύ υπέστη μια μεγάλη καταστροφή τον Οκτώβριο του 2010 από την κακοκαιρία. Είστε ευχαριστημένος από την πορεία των έργων αποκατάστασης, «άμεσης» και μη; (Σας θυμίζουμε τις περσινές υποσχέσεις, τις δικές σας και του κ. Παπαθεοφάνους στα γραφεία του «Κάβο Πάπα» παρόντος του ikariamag)
Δεν θα μπορούσα να είμαι ευχαριστημένος από τη στιγμή που δεν προχωρούν ικανοποιητικά οι τρεις εργολαβίες αξίας 1 εκ. € η κάθε μία.

3. Μια ακόμα πληγή του νομού μας είναι το Ακτοπλοϊκό! Τουρισμός, μεταφορές, διακίνηση… βουλιάζουν στα απόνερα του. Θεωρείτε ότι η Πολιτεία κάνει αυτό που πρέπει;
Η Πολιτεία, σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας και περικοπών, επιδοτεί το πλοίο της γραμμής μας με περισσότερα από 3 εκ. € για να προσεγγίζει σε Άγιο Κήρυκο και Φούρνους. Εγκρίθηκαν και δρομολόγια πλοίων άλλων εταιρειών (ΝΕΛ) μεταξύ των οποίων και το «ΑΙΟΛΟΣ 1».

4. Πού βρίσκεται το θέμα των μεταφορών των μαθητών μετά την «περιπέτεια» σας και τις υποσχέσεις του κ. Κουκουλόπουλου;
Έχουν δοθεί κάποια χρήματα στους μεταφορείς. Αναμένονται και άλλα.

5. Στην Υγεία οι ελλείψεις είναι μεγάλες. Στα χωριά για παράδειγμα δεν έχουν έρθει ακόμα οι αγροτικοί ιατροί. Εμείς εν τω μεταξύ αρρωσταίνουμε…
Αν ερευνήσετε τα διαχρονικά στοιχεία θα διαπιστώσετε ότι ποτέ κατά το παρελθόν δεν υπήρχαν περισσότεροι γιατροί στο Νοσοκομείο και στα αγροτικά ιατρεία από ότι σήμερα.

6. Από ποιους παράγοντες κρίνεται ως επιτυχημένη η θητεία ενός βουλευτή; Έχει να κάνει μόνο με τις προθέσεις και τις προσπάθειες του ή και με την αποτελεσματικότητα αυτών;
Οι προθέσεις είναι δωρεάν. Οι προσπάθειες κοστίζουν. Η αποτελεσματικότητα είναι «όλα τα λεφτά». Αυτά βέβαια είναι για τους καλοπροαίρετους. Για τους υπόλοιπους «ματαιότης ματαιοτήτων…».

Κύριε Βαρδίκο, σας ευχαριστούμε πολύ!

ikariamag.gr|η Ικαρία…αλλιώς!

Για να δείτε όλα τα άρθρα για τις βουλευτικές εκλογές 2012 στην Ικαρία, πατήστε το banner των εκλογών στο πάνω μέρος της σελίδας μας ή εδώ.

ikariastore banner